TRASHXPLOITATION FESTIVAL
self-made i filmova kućne izrade
OTVORENI POZIV:
3 – MINUTNI FILMOVI
“MADE BY YOUR MOM”
Rok prijave: 3. Studeni 2019.
DRAGI AUTORI
Sigurni smo da ste odlični umjetnici! Radili ste naporno na razvijanju sebe iznutra i suočavanju s vanjskim svijetom kako bi izoštrili svoje vještine i vaš kontakt s vašim unutarnjim Ja. No ovaj puta, nismo zainteresirani za vaš video doprinos. Ovaj puta želimo VAŠU MAMU da napravi film za ovaj festival. Kako to?
Vjerujemo da bez obzira na činjenicu da si dobar umjetnik, ubiti bi trebali zahvaliti tvojoj mami na tome, jer nekako, bez mame, to se ne bi nikada dogodilo. Što god mislili o tome vi volite ili mrzite svoju mamu /ili oboje/, mi smatramo da je važno za vas i za nas da sada s njom komunicirate, predložite joj da napravi film, napravite film zajedno, ili barem probati doprijeti do majke putem video poruke. Možda je tvoja mama ubiti već i napravila film? U tvom djetinjstvu, s tobom kao glavnim protagonistom? Dokumentarni snimci iz vrta ili s odmora? Odlično, pošaljite nam takve! Želimo stvoriti prekrasan mozaik od /možda ne uvijek ugodnih/ osjećaja, slika i refleksija na našem glavnom događaju tijekom naše rezidencije u Zagrebu, Hrvatskoj, početkom Studenog 2019, i pomoći svakome da se opet povežu, barem na trenutak, s MAJKOM.
KAKO SE PRIJAVITI
Uzmi opremu u ruke i snimi video poruku, film napravljen s mamom ili da mama napravi sama, ili prokopaj po maminoj arhivi od putovanja ili obiteljskih videa u trajanju do 3 minute i pošalji putem WeTransfer na trashxploitation@gmail.com I POPUNI OVAJ GOOGLE OBRAZAC: goo.gl/vbhJjP
VAŽNO: Obavezno nazovite datoteku na sljedeći način:
naziv filma_naziv autora /inače ne možemo garantirati da ćemo moći prezentirati vaš rad u standardnom formatu./
OSIM OVOG POZIVA; TAKOĐER NA KONSTANTNOJ BAZI PRIMAMO BILO KOJI VIDEO TRAJANJA DO 3 MINUTE KOJI REZONIRAJU SA SLJEDEĆIM KLJUČNIM RIJEČIMA:
Homemade, irony, absurd, low fi/no fi, free expression, kitsch aesthetic, trash kung fu, science fiction, mocumentary, experimental, music videos, art videos, amateur, diletant, guerilla film, short documentary, art porn, body, sincere stupidness vs. fake smartness, antifilm, animated art film, dance, music video, gore./jeste li pronašli sebe? Supeeeer
ROK PRIJAVE: 3. Studeni 2019, 23:59.
*cover video: Mom dad my band by Ewa Sadowska www.ewasadowska.com

ŽELIMO TI PUNO INSPIRACIJE I ZABAVU! SADA, STAVI SVOJU KAMERU U AKCIJU I DAJ SVE OD SEBE!
Ljubav, mir i sreća, Trashxploitation Festival Tim

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
VIŠE O NAMA:
TRASHXPLOITATION FESTIVAL je potpuno novi “babymonster” koji izdiže glavu iz močvare svakodnevnog smeća po prvi puta u Lipnju 2017 godine u Parizu, kao prikaz naše međunarodne mreže nezavisnih filmaša i umjetnika koji su predani low fi i kućnoj produkciji. Sada ga razvijamo u lijepom gradu Cluj u Rumunjskoj!
Vrlo cijenimo slobodan duh i narativnu spontanost filmova kućne izrade, nisko produkcijskim film klipovima napravljenih bez novaca i s limitiranim tehničkim uvjetima i želimo pridonijeti više pozornosti na ovakve prakse u internacionalnom kontekstu. Za nas raditi i razvijati se u opisanom području može izroditi nepredvidive okolnosti i rezultate i pripomoći da se razviju novi načini, gdje inovacija i otkriće se može pojaviti zahvaljujući slobodi.
Dakle, bilo da si školovani umjetnik, u procesu školovanja ili si sve to preskočio i samo uzeo kameru u ruke i počeo raditi filmove (too!), pozivamo te da nam se pridružiš i da gledamo na film s pozicije stvaratelja koji su emancipirani od utjecaja nametnutih od velikih produkcijskih timova, potreba tržišta ili školskog znanja.

Duga priča ukratko i nazad na biti, nama nije bitno koja sredstva ćete upotrijebiti da ispričate priču, sve dokle god vi ispričate priču i želite ju podijeliti sa svijetom :).
~~~~~~~~~~~~~~~~~
attack.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!