Transmutations je ciklus radova koji su svojevrsna evolucija radova iz starijeg ciklusa crteža “Metamorphosis”. Nema naglog prelaska među njima, jer promjena je minimalna, gradualna, i njihove značajke se međusobno preklapaju u mnogim segmentima. Transmutations se bavi istim temama ali na manje suptilni način: linije i boje su oštrije, tamnije i konkretnije, motivi su mračniji i siroviji. Gubitak identiteta, promjena kao jedina konstanta te sukob s društvenim normama i samima sobom kao teme su u Transmutations manje prirodna metamorfoza ličnosti i društva, a više polagana i prijeteća sila podložna entropiji i samouništenju.

Iva Milaković je završila likovnu akademiju u Veneciji. Bavi se crtanjem, multimedijom, dizajnom, kuhanjem maneštri, pranjem suđa i više-manje bilo čime a ponekad i ne, ali nema veze.

Prilikom otvaranja izložbe na sumornu atmosferu će podsticati DJ dvojac Nitko&Ništa koji će forsirati kontemplativne i melankolične tonove od osamdesetih nadalje, žanrovski odredive kao post-punk, post-hardcore, synth, shoegaze, low-fi, drone, darkwave, ili pak bilo što latentno mračno i turobno.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content