SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na javno čitanje novog dramskog teksta Tadije Čalukovića “bukvalno.otprilike.” u četvrtak 20. travnja u 20.00 sati. Izvedba će se održati u prostoru Pippilotta, Pierottijeva 11, a ulaz je besplatan.

Tekst: Tadija Čaluković
Režija: Matej Opolcer
Gluma: Klara Fiolić, Josipa Klobučar, Rea Bušić
Produkcija: Ema Grgurić

O autoru:
Tadija Čaluković rođen je 2002. godine. Piše scenarije, prozu i drame. Osnovnu i srednju umjetničku školu, te Muzičku školu Kosta Manojlović, odjsek klarinet, završio je u Beogradu. Akademske 2021/22. upisao Akademiju dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu, odsjek Dramaturgija. Potpisuje scenarij i režiju na tri kratkometražna igrana filma i jednom dokumentarnom, koji su svoje javne projekcije zabilježili u Beogradu. Suradnik na filmu Teret (2018), koji je premijerno prikazan na Cannes Film Festival. Dobitnik nagrade Prijatelji dece Zemuna za najbolju poeziju. Njegova pjesma o ekologiji objavljena je u antologiji Beli gradovi u izdanju udruge Mladi istraživači Beograda. Pohađao dramski studio beogradskog omladinskog pozorišta Dadov. Osnivač i glavni urednik internet časopisa Salome (salome.rs). Književnu kritiku pisao za website nakladničke kuće Laguna. Objavio je roman Mutant u vozu (2018). Na festivalu DeSADU sudjeluje s dramskim tekstom Hot Stuff (2022).

________________________________________________________________________________________________________

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content