ČETVRTAK 20.04.2023. OD 19.00
Cella: Antropocen
GALERIJA SIVA (MEDIKA), PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Celle Anite Celić pod imenom Antropocen.
Otvorenje izložbe predviđeno je za 20. travnja u 19.00 sat u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan do 25. travnja od 17:00 – 20:00 sati.

O autorici:
Rođena u Šibeniku. Diplomirala na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala na izložbama u zemlji i inozemstvu, radionicama, multimedijalnim projektima i suradnjama. Dobitnica nekoliko nagrada i priznanja, posljednja je nagrada nacionalnog stupnja A&C Golden Cube natječaja za 2017. godinu u kategoriji tiskanih medija za publikaciju „Arhitekt Ivo“ (u suradnji sa Danijelom Srdarevom) te nacionalna nominacija za međunarodnu UIA Architecture & Children Golden Cubes nagradu u Parizu. Kolaži su joj objavljeni u monografiji “Cutting Edges – Contemporary Collage”, izdavačke kuće Gestalten, Berlin. Bavi se još i ilustracijom, dizajnom, fotografijom i scenografijom. Djeluje također i pod imenom Cella&Wolves.

 

O izložbi:
Antropocen – epoha obilježena trajnim utjecajima čovjeka
(Anthropocene – the epoch marked with permanent human influence)
Termin Antropocen označava kolektivni efekat čovječanstva na planetarni ekosistem. Globalno zatopljenje, klimatske promjene, degradacija kopnenih i morskih ekosustava, izumiranje flore i faune, nestanak pitke vode, ugrožavanje ekološke ravnoteže promjene su u našoj okolini nastale intezivnim utjecajem čovjekova djelovanja na okoliš. Svjedoci smo antropocena, geološkog razdoblja „u kojemu ljudi imaju presudan utjecaj na stanje, dinamiku i budućnost planetarnog sustava Zemlje“ (Ančić i dr., 2016.) Projekt se bazira na želji i dubokoj potrebi za humanijim i prosvjetljenijim čovječanstvom, za jednom vrstom vijeća mudraca kojima bi bio cilj ispunjenje duha u mudrosti, prijateljstvu, hrabrosti i pravdi. Postav izložbe sastoji se od mobilnih kolaž skulptura “Vijeća mudraca” dok zoomorfne i biomorfne sjene i animacije upućuju na perpetuirajući ciklus života i smrti, izmjene godišnjih doba i našu utkanost u tokove prirode.

 

____________________________________________
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva26

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content