24.7.

★ TORPEDIRANJE ★ #8

T.S.O.L. (Official) (punk rock legende; Huntington Beach, USA; )
Abergaz (socio-kulturološki pankenrol bombarder; Zagreb)

AKC ATTACK ★ 24.7. ★ 20H ★ 50KN

Torpedo Syndicate Zagreb i AKC Attack! ponosno predstavljaju osmo izdanje Torpediranja i premijerno u Hrvatsku i Zagreb dovode T.S.O.L. (True Sounds Of Liberty), legendarni kalifornijski hardcore punk bend osnovan davne 1978. godine.

U Zagreb dolaze s tri originalna člana; Jack Grisham, Ron Emory i Mike Roche. Bubnjar Todd Barnes preminuo je 1999. godine, a ovaj put mu je zamjena još jedan veteran kalifornijske scene, Chip Hanna iz U.S. Bombs.

1981. je bila godina kad su izbacili istoimeni EP koji danas ima legendaran status. “Abolish Government / Silent Majority” i “World War III” ostavljaju dubok trag na hardcore sceni, ali bend sa svojim albumom prvijencem skreće u gothic vode i izbacuje ”Dance With Me” s pjesmom koja je do danas ostala njihova najpoznatija, ”Code Blue” koja tematizira nekrofiliju.

Svojim drugim albumom ”Beneath The Shadows”za Alternative Tentacles još se više potvrđuju kao gothic rock bend u maniri The Damned i Siouxsie and the Banshees. Pridružuje im se i Greg Kuehn na klavijaturama koji ji danas član, a čija su dva sina članovi kalifiornijskog garage punk benda FIDLAR.

1983. je prekretnica za bend nakon što ga napuštaju Grisham i Barnes. Joe Wood zamjenjuje Grishama i bend objavljuje ”Change Today” a cijela priča ide sve više u smjeru glam rocka.
Grisham 1995. osniva punk rock supergrupu The Joykiller gdje mu se pridružuje i Emory.
Nakon tužbe Wooda i sudske pobjede 1999. na pravo korištenja imena Grisham i ekipa (do tad svirali pod pravim imenom kad su mogli ili pod imenom LOST) 2001. izbacuju ”Dissapear”.

Za ovu godinu spremaju novi album nakon sedam godina studijske pauze pa ćemo osim legendarnih hitova premijerno svjedočiti i pjesmama s još neobjavljenog albuma ”The Trigger Complex”.

T.S.O.L. (EP)

www.youtube.com/watch?v=RYpROFzKfak

Abergaz je socio-kulturološki pankenrol bombarder predvođen neponovljivim Njecom. Ove godine su proslavili deset godina postojanja i upravo objavili svoj četvrti studijski dugometražni konceptualni album naziva “Proboj biti postojanja” za Slušaj Najglasnije etiketu. Album je dostupan u obliku “digitalne ploče” ilitiga CD-a te u download digitalnom obliku na bandcamp adresi: https://abergaz.bandcamp.com/album/proboj-biti-postojanja-2


Album sadrži ukupno četiri plus bonus poglavlja, redom naziva “Primitiva”, “Uron”, “Nećkanje”, “Krajnost” te bonus ep “Površina”, a svoju zagrebačku promociju će naravno doživjeti upravo s T.S.O.L. Na koncertu ćete također moći nabaviti album na CD-u skupa s majicom za svega 70 kuna.

”Pankenroler”

www.youtube.com/watch?v=vr0dLNGVKg0

Obrati pažnju na Attackov program:
www.facebook.com/akc.attack/events

trag.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content