Sub – 23.12.2017

Naš prijatelj, 29-godišnji dizajner i umjetnik Ivorin Vrkaš, otpočetka 2017. godine nalazi se u stanju borbe za svoj dosadašnji život, pateći od mijalgičkog encefalomijelitisa ili sindroma kroničnog umora (chronic fatigue syndrome, CFS), rijetke bolesti koju je vrlo teško dijagnosticirati jer se sastoji od čitavog niza ozbiljnih sintoma, dok za nju u Hrvatskoj još nažalost ne postoji adekvatna terapija.

Ivorina ova bolest u siječnju 2017. nije pogodila prvi put, ali se na nesreću vratila jača nego ikad dosad. Uz pomoć svoje obitelji i prijatelja, prije svih mame Vedrane, Ivorin se pokušavao liječiti u različitim zagrebačkim bolnicama i klinikama, ali bez većeg uspjeha, te se na koncu kao jedina izgledna opcija za izliječenje pokazala ona koja je trebala biti prva, no teško je dostupna, a to je putovanje do instituta OpenMedicine u dalekoj Kaliforniji, gdje ordinira dr. David Kaufman, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za CFS. Troškovi boravka i tretmana ondje, skupa s putem, procjenjuju se na 30.000 $, a obitelj je dosad uspjela prikupiti samo polovicu tog iznosa, i to isključivo putem ranijih dobrotvornih akcija i (ras)prodaje svoje imovine.

Kako bismo pomogli Ivorinu da napokon pobijedi opaku bolest, mi, njegovi prijatelji i suradnici, odlučili smo zasukati rukave i prirediti Svi za jednog!, humanitarni festival audiovizualnih umjetnosti koji će se održati 23. prosinca u zagrebačkom Autonomnom kulturnom centru ― AKC Medika, zajedničkom prostoru svih pojedinačnih klubova na toj lokaciji.

AKC Medika zaživjet će u punom svjetlu umjetnosti i solidarnosti. Živi nastupi bendova, DJ setovi, sobe s vinilnim pločama, filmske projekcije, plesne izvedbe, kao i izložbe likovnih umjetnika sadržaji su kojima će predstavnici pojedinih scena (likovne, glazbene, filmske, izvedbene…) stati rame uz rame s jednim od svojih članova. Tako će pokazati da je odgovorno takvo društvo u kojem su pojedinci koji svojim radom njemu doprinose tu jedni za druge, kad netko to ne može biti sam za sebe.

Pozivamo sve ljude dobre volje, a željne dobrih vibracija, da nam se 23.12. s početkom u 20 h svojom pozitivnom energijom pridruže na humanitarnom festivalu audiovizualnih umjetnosti Svi za jednog! te svojom ulaznicom i donacijom daju mali doprinos osobi kojoj to ovog trenutka znači jako puno. Pokažimo zajedno da scena nije samo lijepa riječ, nego i pokret koji može pomoći onima kojima je to istinski potrebno!

Više o Ivorinovoj bolesti možete saznati na generosity linku navedenom dolje, kao i uplatiti novac za njegovo liječenje ako ne možete doći na festival.

https://www.generosity.com/medical-fundraising/svi-za-jednog-ivorin-s-medical-care-fundraiser–2

Donacija za festival iznosi 50kn od kojih puni iznos ide ravno u fond za Ivorinovo liječenje, a karte u pretprodaji možete pokupiti u Dirty Old Shop (Tratinska 18) kao i Rockmark (Berislavićeva 13) od ponedjeljka 11. prosinca.

————————-
LINEUPxLINEUPxLINEUP
————————-

Live Act
————————-
FNC DIVERZANT
ŠUMOVI PROTIV VALOVA (w/ Janko Novoselić)
PORTO MORTO
SARA RENAR
BADEN-BADEN
NO MOZZART
SIDE PROJECT
UNIVERZITAS
LIKA KOLORADO
SLEEPYHEADS

DJ Set
————————-
OBERKUUL
PHILLIPE
FUNK GURU
KORNET
TIKACH
ZOLIUM

Vinyl Funk Room
————————-
SOUL BADEN
SLIPMAT
EL MIHAEL
And more!

Jam Session
————————-
NOMAD JAM

Plesni Performans
————————-
DENF
And more!

Filmske Projekcije
————————-
KINOKLUB ZAGREB

Izložba radova mladih umjetnika
————————-
KOPITO ZLA / ARTU DITU
KLARA RUSAN / KLARXY
36 MOUNTAINS
JELENA BANDO
IMELDA RAMOVIĆ / IMELDY
ANA RATKOVIĆ SOBOTA
TENA LETICA TKALČEVIĆ
IVAN MARKOVIĆ
TEA JURIŠIĆ
And more!

Subota 23.12.2017. 20h @ Medika

Vidimo se!!!

Vizuali by Gospod Kiwi.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content