Dokumentarni film: The Angry Brigade [52 minute, režija: Gordon Carr, UK, 1973.]

Anarhistička grupa Angry Brigade (Gnjevne brigade) djelovali su u Velikoj Britaniji od 1970. do 1972. godine koristeći strategiju urbane gerile.
U filmu Gordona Carra The Angry Brigade, govore sami sudionici, a film otkriva i pozadinu i događaje koji su prethodili nastanku ove grupe i njihovom djelovanju, između ostalog i nastanak Anarchist Black Cross-a (grupe za pomoć političkim zatvorenicima). Grupa je u dvije godine svog djelovanja uz pomoć oružja i eksploziva napravila značajnu materijalnu štetu na objektima, a prilikom svih akcija su ostavljali letke kojima su objašnjavali svoje akcije i motivaciju za širenje metoda borbe. Ciljevi su im bila veleposlanstva opresivnih režima, policijske stanice i vojni objekti, dućani i tvornice, državne institucije i domovi ministra, državnog odvjetnika i šefa policije, što je i uzrokovalo niz hapšenja, no policija je cijelo vrijeme bezuspješno pokušavala povezati o čemu se tu točno radi, jer nisu bili sigurni protiv čega se bore – organizacije ili ideje? Sve skupa je kulminiralo hapšenjem 8 ljudi i velikim suđenjem koje je podijelilo porotu, ali i javnost.

U 18:00, ULAZ BESPLATAN

Subverzije se financiraju isključivo osobnim donacijama pa zato ubacite par kuna u kutiju za donacije, jer na taj način financirate program, plakate i sve ostale troškove, koji su minimalni, ali postoje.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!