SUBOTA 08.12.2018 U 20:00, DZIU MEDIKA

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave  „Surface“ , 08. prosinca 2018. u 20.00 sati u prostoru DZIU Medika (Pierottijeva 11, Zagreb).

Surface je multimedijalna predstava koje se bazira na istraživanju poveznice između svjetla, zvuka, pokreta i plesa. Oblikovana oko laserske harfe predstava obrađuje suživot tehnologije i čovjeka kroz kibernetički pristup. Pokretom i plesom stvaraju se zvukovne i svjetlosne slike koje tvore zajednički izričaj površinom laserske mreže. Pogled u dubinu kroz val površine osnovna je premisa ove predstave.

Izvođači: Tanja Puklek i Filip Borelli
Dizajn laserske harfe: Leo Bettinelli
Dizajn zvuka: Leo Bettinelli i Filip Borelli
Koreografija: Tanja Puklek i Filip Borelli
Kostimografija i scenografija: Tanja Puklek i Filip Borelli

Ukratko o autorima
Tanja Puklek je hrvatska autorica i izvođačica koja istražuje interakciju plesa, cirkuske umjetnosti i matematičkih principa. Kombiniranjem navedenog traži nove metode i ishode u izvođačkom, autorskom i edukacijskom smislu. Studij matematike završila je 2012. godine na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu i od tada djeluje kao profesorica, plesačica i žonglerka koja promiće svjesnost o vezi između matematike i žongliranja.

Filip Borelli (rođen 23.12.1984.) je hrvatski autor koji istražuje interakciju između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Student je druge godine diplomskog studija smjera Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je prethodno završio Ekonomski fakultet. Od 2009. godine djeluje kao izvođač, glazbenik i autor.

Leo Bettinelli je argentinski autor glazbenih i svjetlosnih koncepata s rezidencijom u Austriji. Završio je glazbenu kompoziciju elektroakustičnih medija u Quilmes National University te je 2012. osnovao organizaciju Circus Lumineszens koja je aktivna na polju kulture, edukacije i umjetnosti. Djeluje kao inovator, performer, glazbenik i producent. Organizira festival svjetla Blocheide leuchtet i festival eksperimentalne glazbe Niños Consentidos u Austriji. Dobitnik je Guthman nagrade 2016. Georgia instituta u SAD-u za inovativni glazbeni instrument.
attack.hr/subscena/
www.facebook.com/events/1962335460527977/

****************
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content