STEFAN ĆIRIĆ – DROP: A TEAR FOR ART
GALERIJA SIVA (Pierottijeva 11)
ČETVRTAK 09.06.2016 od 19:00
Galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe beogradskog umjetnika Stefana Ćirića – Dropa: A tear for art 09. lipnja od 19 sati.

Nakon uspješnog polugodišnjeg programa u kojem smo ugostili niz umjetnika/ca i realizirali jednu rezidenciju prije ljetne stanke u galeriji Siva postaviti ćemo još dvije izložbe. Izložba beogradskog umjetnika Stefana Ćirića – Drop-a predstaviti će nam njegov rad u mediju ilustracije na staklu. Ideja za rad u ovom mediju, proizlazi iz njegove želje čistim eksperimentiranjem i težnjom za promjenom medija u kojem stvara. Umjetnik tako započinje rad u staklu s jednostavnim ilustracijama, ali kako staklo ima dva plana, odnosno dvije providne strane, Stefan osnovne linije crta u prvom planu na prednjem staklu, a sitne detalje u drugom planu. Dodirivanjem stakla i rotiranjem, postaje jasno da su elementi raspoređeni u dva plana. Ovo je Stefanov osobni projekt s ciljem da sve ilustracije realizira na različitim materijalima. Osim ilustracija na staklu, autor će predstaviti svoje radove na platnu i pleksiglasu koji prate cijeli eksperiment ilustracija s različitim materijalima.

DROP, osim bavljenja grafičkim dizajnom i ilustracijom, montažom, glazbom, brendingom, vizualnim efektima i interaktivnim instalacijama, uspješno realizira i zanimljive osobne projekte ilustracija na staklu. DROP je nastao kao projekt ilustracija koje uglavnom dočaravaju svijet oko autora, oslikavajući teme i događaje koji ga tište i uzbuđuju. Sve ideje DROP provodi u dijelo i trudi se da na različite načine prenese svoje emotivno stanje na materijal koji mu je trenutno pri ruci.

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack, financijski podržan od Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade kultura nova. Ono je što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada nebili postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada. Druga specifičnost proizlazi iz potrebe za stvaranjem prostora za rad i prezentaciju jedne supkulturne skupine – grafiti i street art umjetnika/ca koji su je oformili 2012. godine. Galerija Siva, iako nastala od strane jedne supkulturne skupine, nije programski ograničena, a cilj programa je i afirmacija umjetnika/ca koji stvaraju u različitim medijima, a koji/e nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama. Program galerije zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i ne pripadanju mainstreamu.

Više na galerijasiva.tumblr.com/
www.facebook.com/siva.galerija/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content