Atraktivna politička aktivistica dolazi u Zagreb!

U subotu 19. veljače u zagrebački Autonomni kulturni centar Medika dolazi SOOM T, atraktivni škotski vokal, koji je svoj zanat ispekla počevši kao politička aktivistica u Glasgowu. Trip to Zion & Balkan’s HI FI, kao i dj-i Junglist i Princ Shango, koji će vas zagrijati za zabavu, dati će sve od sebe da ovo bude sve samo ne obična večer! Također očekuje vas i 2.floor u Chakinoj birtiji sa gostima iznenađenja!

SOOM T (UK)

www.discogs.com/artist/Mc+Soom-T

www.myspace.com/mcsoomt

Soom T je odrasla uz šesetero braće u Glasgowu, gdje je i započela mc zanat u obitelji gdje je glazba način života. S petnaest godina pokreće političku skupinu pod nazivom Y Network s ciljem da svojim akcijama protiv lokalnih vlasti utječu na gradske promjene za obrazovanje, zdravstvo, benificije, okoliš te uređenja programa za mlade. Godine rada na ovom projektu pokazale su se neplodne, osjećaj bespomoći kada su u pitanju pozitivne promjene u gradskim vlastima, natjerao je Soom da se okrene glazbi. Od 1997. do 2000.godine postaje rezident MC na lokalnim underground rave-ovima, sound systemima i klubskim večerima u cijeloj Škotskoj sa stilom političke poezije i glazbenog aktivizma gdje koristi svoj glas kao vrijedan instrument s jednim ciljem na umu -poslati pravu poruku preko što više različitih glazbenih žanrova. Od 2000. to 2010. pojavljuje se na preko pedeset komercijalnih i underground izdanja na kompilacijama, mixtapeovima, albumima, singlovima te spotovima izdanih preko dvadeset velikih labelova te onih nezavisnih. Nastupala je na mnogim etabliranim festivalima diljem svijeta, te je prihvatila glazbene nagrade poput BBC Fame Academy Music Bursary za njezin mukotrpan rad (2005), UK wide PRS Fopp Award sa svojom domaćom plesnom hip hop skupinom Monkeytribe (2005). Soom T je prodala mnoštvo svojih ploča po cijelome svijetu, bez da je ikada potpisala za neki major label. Novi projekt od Soom T je No Step Project, koji je mješavina od elektro-clasha-grime,reggaea do industrial-house-techna.

BALKAN’S HI FI

www.myspace.com/balkanshifi

Balkan’s Hi Fi glazbeno predstavljaju jedinstven mash-up od svih pod-žanrova reggae glazbe sa zajedničkim karakteristikama masnih bas linija, te s ciljem da sva publika skače. Obično, njihov izbor je pun dubplates i neobjavljenih pjesama, uz najsvježije vinile na tržištu. ‘Balkanfarraj’ je prva kompilacija ikada sačinjena od potpuno balkanskih reggae umjetnika, koja je ove godine predstavljena na Montreux Jazz festival tri tjedna u promidžbenom dijelu Diapazona Booking Agencije.

KINGSTON DJ’s

www.kingston.hr

www.myspace.com/kingstonsoundsystem

www.myspace.com/shango.selector

www.myspace.com/kingstonedjunglist

PRINC ŠANGO

Prvi put “javno” nastupa 1996. godine u tadašnjem OTV Domu gdje dijeli pozornicu sa dj Illkom i dj Frajmanom, te tada nastupa pod imenom Shango. Jedan od urednika Reggae Connection radio emisije (Radio 101), a i urednik Top Liste za www.reggae.hr. Od glazbe koje vrti izdvajaju se Reggae, Roots, Ragga, Rub-A-Dub, Dancehall, i Lovers iz svih razdoblja jamajkanske glazbene povijesti, pa tako i svjetske Reggae glazbe. Ujedno je aktivni član zagrebačkog Kingston Sounda.

JUNGLIST

Početkom 2007. godine počeo je puštati jungle, a krajem 2009. godine mu je zafalilo vinyla pa se baca u produkciju. Radi se o jungle produkciji, o čitavom čudu remixeva poznatih i manje poznatih klupskih hitova. U AKC Medika je pozvan da zapali plesni podij sa svojom selekcijom!

MEDIJSKI POKRIVAJU: Reggae.hr www.reggae.hr, Zion Radio- ponedjeljkom od 16:05- 17:30 na 100,5 MHz, Radio Student, 100,5 MHz www.radiostudent.fpzg.hr, Terapija.net portal www.terapija.net, Metro portal http://metro-portal.hr/

OD 21H UPAD 35KN PRIJE/45KN NAKON PONOĆI

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content