Srijeda 5.10.2016.
od 18:00, sudjelovanje uz donaciju
Infoshop knjižnica Pippilotta, AKC Attack, Pierottijeva 11, Zagreb (u dvorištu lijevo)

Ideja o (S)likovnoj radionici „(S)Likovnica“ dolazi od voditeljice likovnih radionica u sklopu Attackove tvornice, Ivane Zubović, a usmjerena je ka simbiozi literarnih i likovnih radionica. Namijenjena je svim zainteresiranim kreativnim ljudima koji žele učiti kako se radi slikovnica kao i onima koji se već bave ilustracijom i/ili pisanjem priča. Radionica je koncipirana kao literarno-likovna suradnja koja se odvija u dvije faze.
U prvoj fazi zbiva se radionica pisanja literarnog predloška za slikovnicu. Ova radionica mjesto je za analizu i raspravu, kao i za sastavljanje skica i razrade radnje, ali i za razmjenu ideja i kritičko čitanje. Dobro je doći sa gotovom idejom, ali dobro je i prepustiti se toku kojeg ćemo zajedno stvarati i zajedno učiti.
Radit ćemo na pisanju predložaka po izboru:
a) priča za djecu;
b) priča za djecu sa aktivističkim pristupom (uključuje teme iz društveno-političkog života: ravnopravnost, zdrava prehrana, higijena);
c) priča za odrasle;
d) drugo prema dogovoru.
Nakon čitavog ciklusa zajednički odabiremo predloške koje predstavljamo polaznicima/cama likovne radionice (druga faza).
Domaćini i domaćice: članovi/ice literarnog kružoka Proezlotta.

Radionice pisanja će se održavati srijedom kroz sedam termina (mogući dogovori o dodatnim terminima nakon formiranja grupe polaznika/ca).
Prva u nizu (S)Likovnica – radionica pisanja će se održati 5.10.2016. u 18:00 u prostoru knjižnice.

Prijave na ciklus radionica isključivo putem e-pošte (naslov „SLIKOVNICA 1“) na adresu infolibra.p@gmail.com do srijede 5.10. u 12:00. Prijava mora sadržavati ime i prezime osobe koja se prijavljuje te kratak opis motivacije za radionicu. Na svaku pravovremenu prijavu odgovaramo povratnom porukom.

Program podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Druge poveznice:
infoshop-library-pippilotta.blogspot.hr/2016/09/slikovnica-radionica-pisanja.html
www.facebook.com/events/1780864835503107/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content