Znate ono, petak je i trebalo bi se malo i zaplesati. Ipak, ovo nije tipičan koncert. Bendovi su čudnjikavi, nemaju taj tipičan štim, vole kaos ali ga ne koriste kao vodilju. Drugim riječima u još jednom izletu u nepoznato, dovodimo:

MEKONGG
noise rock, Austrija
GRAN BANKROTT
post punk, Austrija
ŽBLJ Mozaik
post punk, Zagreb
18.10.2019
22.00h

MEKONGG su trojac iz Beča koji je krenuo kao jedan DIY solo projekt. Iz post rocka su mutirali u bučni rock. Pritom su dodali i nekih doomerskih prijelaza. Ali sve to i dalje nije opis koje može njih popratiti. Riječ je o sjajnom bendu koji kombinirajući svašta nešto stvara užasno živopisnu glazbu.

mekongg.bandcamp.com/

Gran Bankrott s druge strane jest one man band. U nekom trenutku kada je hipsterizacija žanra učinila svoje, ovaj je mladić zalizao svoju kosu, složio drum mašinu i napravio nekolicinu albuma na kojima se mračna strana miješa s nešto veselijim tonovima.

numavi.bandcamp.com/album/gran-bankrott

ŽBLJ Mozaik su samo još jedan u nizu bendova nastalih od ekipe koju viđate po mnogim zagrebačkim klubovima jer imaju još gro bendova. Ovaj projekt je bučni raspad stila i vješto manipuliranje živcima ukoliko niste navikli na stalne izmjene stila i žanra. Ovo je no fakin wave i savršen otklon od ionako krivih standarda.

zbljmozaik.bandcamp.com

Satnica:
Ulaz: 22.00
ŽBLJ Mozaik: 22.15 – 22.45
Gran Bankrott: 23.00 – 23.45
Mekongg: 0.00 – 0.45
____________________
www.attack.hr
www.instagram.com/akc.attack

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content