Nažalost zbog nenadanih problema sa prostorom izložbu ćemo morati odgoditi za sljedeći četvrtak odnosno 15.3.

GALERIJA SIVA, Pierottijeva 11, Zagreb

OTVORENJE: ČETVRTAK 15.03.2017. od 20.00

IZLOZBA JE OTVORENA SVAKI DA OD 17-20 DO 15.03

Autorica kroz svoj rad pokušava materijalizirati mentalne prostore u kojima se trenutno nalazi. Koristi materijale poput papira i tekstila, koji su podložni propadanju, baš poput krhke memorije.

U galeriju Siva, autorica će unijeti predmete pronađene i dorađene u sklopu svakodnevnih lutanja i istraživanja. To su objekti sastavljeni od različitih materijala (pronađenih predmeta, crteža, bilježaka), nastalih u sobičku, točnije u kukuljici. Kada se poželi odmaknuti od svakodnevnih briga, obaveza i rutine, umjetnica se zavlači u kukuljicu i u tajnosti istražuje čudesne svjetove.

Izloženi objekti manjih formata su dokazi svakodnevnog skrivenog zbivanja. Izvučeni iz konteksta ateliera (kukuljice), smješteni u galerijski prostor oni su poput zečjih rupa koje nas ponovno uvlače u bajkovite priče. Djeliće tih skrivenih zbivanja donosi u mikro izdanju. Dok jedan predmet uvećava do prostorne intervencije u kojoj kontrastiranjem materijala i zagonetnošću nastoji promatrače dublje uvući u priču i ih potaknuti na daljnje istraživanje.”

Ružica Dobranić, rođena je u Zagrebu 1989. Završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, 2013, a diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Mirjane Vodopije.

Dosad je ostvarila tri samostalne izložbe, u Galeriji VN u Zagrebu, u Galeriji Shira u Zagrebu, te u Europskom institutu za kulturu ophođenja, Zagreb. Tijekom studija sudjeluje na kolonijama i radionicama. Aktivno izlaže na skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Također je aktivna na području primijenjene umjetnosti (ilustracija, dizajn, scenografija).

Više na:

www.facebook.com/events/204206126991785/

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack, financijski je podržana od Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za Kulturu, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content