ROY : MORPHING
OTVORENJE: ČETVRTAK 4.7.2024., 20:00
GALERIJA SIVA (MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)

Autonomni kulturni centar kroz program Galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “Morphing” umjetnika Roy-a. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 4. srpnja 2024. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 10. srpnja, svaki dan od 17.00 – 20.00. sati.

Morphing
“Morphing” predstavlja umjetnikov prolazak kroz postupni proces transformacije. Izložba je vizualni prikaz putovanja/istraživanja umjetnika tijekom bivanja na rezidenciji u Zagrebu. Razna iskustva, ljudi koje je upoznao te inspirativne sitnice na koje je naišao hodajući gradom temelj su ovih novonastalih radova. Kako bi oblikovao svoj vlastiti likovni jezik te pronašao nove načine kreativnog izražavanja, umjetnik koristi nove ideje i koncepte za rad s različitim medijima, istraživanje različitih mogućnosti i promatranje te bivanje u novom okruženju. Njegova izložba “Morphing” u Galeriji Siva dio je rezidencijalnog boravka u Mediki. Svi radovi izloženi na izložbi nastali su tijekom boravka na rezidenciji.

Santeri Karttunen – ROY je vizualni umjetnik i likovni pedagog iz Oulua, Finska. Ima diplomu magistra umjetnosti na Sveučilištu u Laponiji 2021. te je diplomirao industrijski dizajn na Sveučilištu Savonia u 2015. Trenutno živi i radi na području glavnog grada u Finskoj. Uglavnom je poznat kao slikar i u svojoj umjetnosti istražuje mogućnosti stvaranja na području između grafita i apstraktne umjetnosti.

Više o radovima na :
www.instagram.com/insane_sander/

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content