DOOMTOWN RECORDS, AFTERMATH TAPES i AKC ATTACK predstavljaju:

DISTORT ZAGREB FEST VOL. 4

DAN PRVI

PHANE (Vancouver, Kanada)

Phane je prljava hardcore punkčina pod jakim utjecajem klasičnog UK82-a, D-Beat-a i vozećeg metal punka. Ako vam bendovi poput Varukers, G.B.H., The Fiend i Broken Bones išta znače, mogli bi doć na svoje!
Uz pregršt izdanja od kojih je većina na kultnom Phobia Records-u, bend je promarširao sve živo i uzduž i poprijeko, a u sklopu ove europske turneje dolaze napokon i u naše dvorište!

phanepunx.bandcamp.com/

TORPUR (Krakow, Poljska)

Iz poljskih tamnica dolaze nam mutageni panksi predstaviti sound koji spaja grdu i metaliziranu gnjilu punkčinu s onim još uvijek neistraženim crusty i death rock teritorijima. Torpurov zvuk je kaotičan, nasilan i brutalan napad na sluh koji bukom nosi primitivnu energiju i high pitched vokalom para uši. Svo to krljanje bend je oblikovao u nazivu goblin punk, koji je, moramo priznati, sasvim opravdan i zaslužen!
Obavezno poslušajte njihov 7″ The Cult koji je izašao na Stoned To Death Records kako bi se pripremili za atentat na sluh.

torpur.bandcamp.com/

PLASTIKA (Zagreb)

Relativno nova punk grupa Plastika počastit će nas ultra brzom pankčinom koju goni furiozni ženski vokal. Odradili su već mnoštvo koncerata na domaćem terenu, uskoro odlaze na svoju prvu europsku turneju, a u pripremi je napokon i prvo tejp izdanje!

plastikazghc.bandcamp.com/album/s-t

KILLING YIELD (Zagreb)

Killing Yield otvorit će večer dozom paprenog i nemilosrdnog hardcore punka koji udara u žicu i pretežito plovi pod jakim utjecajima USHC škole uz pokoji UK82 upliv. Novi materijal je u fazi snimanja pa možda i doživimo snimku do giga!

VRATA 20:30 / START: 21:00/ UPAD 8 EUR / ZA MLAĐE OD 18 GODINA DŽABE UPAD

DAN DRUGI

SIHIR (Berlin, Njemačka)

Relativno novi internacionalni bend sa sjedištem u Berlinu gaji simpatije prema sirovom i ogoljenom panku, D-Beatu i anarho ideologiji, a sve to upogonjuje vokal koji riga žilete na malezijskom jeziku.
Članovi benda aktivni su u Industryu, bendu kojeg smo nedavno imali prilike gledati u Zagrebu, a isto tako su aktivni i u Desintegracion Violenti, Urin, te u bratskom Braku s kojim ovim putem odlaze na turneju.
Debi album im uskoro izlazi na La Vida Es Un Mus labelu. Preview link je dolje!

lavidaesunmus.bandcamp.com/album/ular-akan-patuk

BRAK (Berlin, Njemačka)

Brak su bučni trio koji istražuje zvučne disonance i međužanrovske zamršenosti, krećući se između no wavea, noisea i punka. Abrazivni i disonantni kolaž Braka podsjeća nas na švicarsku scenu i nezaobilazne Kleenex i Liliput, isto kao i na UK aseve poput Wire i Swell Maps.
Premijerno u sklopu festa promoviraju novi album koji izlazi za Psychic Liberation taman prije ove turneje!

br4k.bandcamp.com/album/dopamine

HEIHAIZI (Zagreb)

Nakon poduže pauze od sviranja u Zagrebu bend se vraća na stejdž Attacka! U međuvremenu su protourali dobar komad Europe, a za ovu priliku pripremili su nam i tucet novih stvari. Heihaizi je bend koji je uspio izblendati energiju Zeke-a i ranih Beastie Boysa, a sve to goni napad vokala pred kojima bi se posramila većina domaćih MC-a. Debi ploča im je uskoro potpuno rasprodana pa tko nije nek ugrabi svoj primjerak na gigu!

heihaizi.bandcamp.com/album/heihaizi-s-t

NEON LIES (Zagreb)

Minimalistički lo-fi darkwave synth pop sraz Gorana Lautara svima je dobro poznat po svom maničnom, senzualnom i intenzivnom nastupu, a u ovom izdanju Goran će nam prezentirati i neke nove numere sa novog LP-ja Demons koji je nedavno izašao za Cosmic Brood i Wave Tension records. Tko je propustio nedavni gig sa Curses u Močvari ima priliku ispraviti pogrešku prije nego se Goran uputi u pohod na zapad i touranje u sklopu promocije nove ploče.

cosmicbroodrecords.bandcamp.com/album/demons-lp

DAD JOKE (Zagreb)

Garažni lo-fi punk bez puno filozofije i nepotrebnih solaža. Novi bend na sceni sačinjen od članova Parnepara, How Yes No i Hahas and the Blablas. Snimka još ne postoji, ali uz navedene utjecaje Urinalsa, Devo i The Mummies očekujemo puno!

VRATA 20:00 / START: 20:30 / UPAD 8 EUR / ZA MLAĐE OD 18 GODINA DŽABE UPAD
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content