Želimo ovim putem reagirati na neke novinske napise i reći da je požar koji je u subotu 15.2.  netom prije ponoći izbio na dijelu krova AKC Medika u rekordnom roku lokaliziran, te ugašen brzom akcijom vatrogasaca.  Svi ljudi koji su se nalazili u prostoru Medike, uključujući i dvorište, odmah su evakuirani od strane korisnika/ca AKC Medike.
U klubu Attack te se večeri održavao koncert radi kojeg je u prostoru zgrade i dvorišta bilo 500tinjak posjetitelja, ali, budući da se požar nije širio, i da se koncert održavao u drugom dijelu AKC Medika koji ni približno nije bio zahvaćen požarom, direktne opasnosti za ljude nije bilo.
Dio krovišta koji je gorio nalazi se iznad hodnika koji spaja nekoliko  prostorija na gornjem katu  AKC Medika, koje se koriste mahom za dnevne aktivnosti, a razlog požara još nije ustanovljen (policijsko izvješće TEK treba biti objavljeno).
U nedjelju tijekom dana korisnici/e prostora  očistili su i sanirali potkrovlje zahvaćeno požarom, a krov je za prvu ruku prekriven ceradama, radi zaštite ostalih prostorija koje se nalaze ispod.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!