05.-07.11.2021
INFOSHOP KNJIŽNICA PIPPILOTTA, MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11
Autonomni kulturni centar Attack kroz svoj program filmskog studija Medika poziva vas na prijavu za radionicu Stop animacije. Radionica že se održati od 05.-07. studenoga u Infoshop/knjižnici Pippilotta u Medici, Pierottijeva 11.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na poveznici bit.ly/3Bbqggs, zaključno s 03.11.2021
Radionica stop animacije trajati će tri dana: prvi dan 4 sata(16-20h), a druga dva dana po 5 sati (14-19h) intenzivnog rada. Tempo radionice će se prilagoditi polaznicima, ovisno o njihovim predznanjima i vještinama.
Stop animacija je tehnika kojom se fizičkom manipulacijom nepokretnim predmetima “udahnjuje život” čime se dobiva privid pokreta.
Na radionici će se gledati primjeri različitih tehnika stop animacije kao što su cut-out, claymation, animacija raznih objekta, prirodnih i drugih materijala. Nakon nekoliko animacijskih vježbi, proći će se kroz sve tehničke osnove i opreme potrebne za snimanje, te naučiti na koji se način postavlja set.
Polaznici će se podijeliti u tri grupe. Svaka grupa će izabrati tehniku u kojoj će raditi (tehnike se mogu i kombinirati). Ovisno o izabranim materijalima osmisliti će zajedničku priču i skicirati storyboard po kojem će zajedno izraditi animirani film.
VODITELJICE:
Katrin Novaković diplomirala je preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2012. na odsjeku Film i video. 2015. odrađuje stručnu praksu u studiju za animaciju Trikk17 u Hamburgu u Njemačkoj. Magistrirala je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njeni nagrađeni studentski filmovi prikazuju se na festivalima diljem svijeta. U 2020. je u selekciji natjecateljskih filmova i članica stručnog žirija na nekoliko festivala animiranih filmova. Pohađala je
nekoliko radionica animacije te već neko vrijeme vodi i radionice lutka i stop animacije.
Matea Kovač animatorica je i ilustratorica. Diplomski studij završila je na Odsjeku za Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tijekom i nakon studija sudjelovala je na nekoliko radionica posvećenim animiranom filmu. Kao suradnica u produkciji, animacijom je doprinijela realizaciji brojnih projekata i filmova različitih vrsta i rodova. Filmovi su joj prikazivani i nagrađivani na međunarodnim festivalima. 2020. godine kao selektorica filmova i članica žirija sudjelovala je na Međunarodnom danu animiranog filma ASIFA.
******************************************************************
!!!VAŽNO!!!
Program se održava u zatvorenom prostoru, stoga je broj polaznika/ca na radionioci ograničen. Molimo vas za pridržavanje epidemioloških mjera tijekom radionice – obavezno nošenje maski, pridržavanje fizičke distance i korištenje dezinficijensa.
**************************************************************
Program Filmskog Studia, projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack, kojeg financijski podržavaju Hrvatski audio vizualni centar, Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content