Filmski studio Medika poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu scenarija za kratki film.
Radionica će dati kratak pregled osnovnih scenarističkih i dramaturških pojmova kao npr. što je lik, što je dramska situacija, što je dramski odnos, kako voditi priču, što čini strukturu, kako pravilno formatirati scenarij…
Prethodno scenarističko iskustvo nije potrebno, no poželjno je imati IDEJU koja će tijekom radionice biti razvijena u scenarij kratkog igranog filma.
Želja nam je kroz rad ostvariti otvorenu i opuštenu atmosferu u kojoj će polaznice i polaznici jedni drugima pomagati konstruktivnim idejama i komentarima.
Voditelj radionice je diplomirani dramaturg Natko Jurdana koji je na raspolaganju polaznicima i polaznicama za sva dodatna pitanja van termina održavanja. Radionica počinje s realizacijom 02.lipnja od 15.00 – 18.00 sati u Filmskom studiju Medika. Termini održavanja radionice su svake subote popodne, uz mogućnost promjene termina prema dogovoru i unutrašnjoj dinamici grupe. Prijave na radionicu primaju se isključivo ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku goo.gl/DQzw59
Scenarij napisan na radionici iskoristiti će se za snimanje kratkog igranog filma, čija produkcija kreće u jesen. Polaznici i polaznice radionice scenarija, mogu nastaviti pohađati i radionice snimanja, režije i montaže koje će se nadovezati na radionice scenarija.
Program filmskog studija Medika financiran je od Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content