10.09.-15.10.2021
Infoshop/knjižnica Pippilotta, Medika, Pierottijeva 11
Negdje duboko u vama postoji potreba da snimite film. Ipak, kako biste ostvarili to morate napisati scenarij. Ne znate kako?! Mi znamo i rado ćemo vam pomoći oko toga
Autonomni kulturni centar Attack kroz Program filmskog studija Medika poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu scenarija za kratki film. Radionica će se održavati svaki petak od 10. rujna do 15. listopada u Infoshopu/knjižnici Pippilotta, u Medici, Pierottijeva 11. Termini su podložni promijeni, prema dogovoru i unutrašnjoj dinamici grupe.
Objasniti ćemo vam osnove scenarističkih i dramaturških pojmova kao npr. što je lik, što je dramska situacija, što je dramski odnos, kako voditi priču, što čini strukturu, kako pravilno formatirati scenarij…
Prethodno scenarističko iskustvo nije potrebno, no poželjno je imati IDEJU koja će tijekom radionice biti razvijena u scenarij kratkog igranog filma.
Želja nam je kroz rad ostvariti otvorenu i opuštenu atmosferu u kojoj će polaznice i polaznici jedni drugima pomagati konstruktivnim idejama i komentarima.
Prijave za radionicu primaju se ispunjavanjem upitnika na sljedećem linku bit.ly/3yEoHq2, zaključno s 8.rujnom 2021.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionica/ca je ograničen na 6!

Scenarij napisan na radionici iskoristiti će se za snimanje kratkog igranog filma, čija produkcija kreće u jesen. Polaznici i polaznice radionice scenarija, mogu nastaviti pohađati i radionice snimanja, režije i montaže koje će se nadovezati na radionice scenarija.
Voditelj radionice je diplomirani dramaturg Natko Jurdana koji je na raspolaganju polaznicima i polaznicama za sva dodatna pitanja van termina održavanja.

Program filmskog studija Medika financiran je od Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content