RADIONICA PRIRODNE KOZMETIKE
SUBOTA 25.03.2023 OD 11.00 SATI
INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA, MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11
Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na prijavu za radionicu prirodne kozmetike, koja će se održati u subotu 25.ožujka od 11.00 sati u prostoru Infoshopa/knjižnice Pippilotta, u Medici, Pierottijeva 11.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave zaprimamo na sljedećoj poveznici: bit.ly/42p1uYT , zaključno s 23.03. u 15.00 sati.
Broj sudionika/ca je ograničen!
Napokon je stiglo i proljeće, a s njim i naša nova sezona praktičnih i etičkih radionica. Praktične su zato jer proizvode s radionica možemo koristiti u svakodnevnom životu,sami ih izraditi, a etički su jer uzimamo najbolje iz prirode, bez korištenja kemikalija koje bi joj naštetile, recikliramo, smanjujemo uporabu plastike i ostalih derivata koje negativno utječu na okoliš. Kako napraviti pastu za zube, sapun, balzam, kremu za lice i još mnogo toga, a sve po D.I.Y./uradi sam modelu možete saznati kroz ovaj ciklus radionica.
Subotnja radionica je pak posvećena izradi
• pilinga za tijelo
• hidratizirajućeg mlijeka za tijelo
Koža koja je preživjela zimu je izudarana vjetrovima i hladnoćom, a često i šokovima od promjene temperature. Sasvim je normalno da se naš rožnati sloj epiderme lagano ljušti, jer uostalom ispod njega izniče novi mladi sloj stanica, spreman za nove borbe. Kako bismo našoj koži u tom procesu pomogli, izvana je možemo protrljati jednim bogatim pilingom za tijelo, a nakon toga joj vratiti i vlagu nanošenjem hidratizirajućeg mlijeka za tijelo. Da bismo se pobrinuli za svoju kožu ne trebamo skeptično stajati pred lepezom etiketa i tvari čudnih imena, nego ove preparate možemo složiti same/i. To ćemo i učiniti ove subote, zajedno!
Nakon radionice dobit ćete uzorke gotovih pripravaka.
Preporuka je da sa sobom ponesete razne male posudice, prethodno očišćene, kako bismo zajedno smanjili količinu neželjenog nam otpada.
Reuse, recycle, reduce!
Voditeljica: Sunčica Remenar
Sunčica Remenar je profesorica biologije i kemije te certificirana fitoaromaterapeutkinja. Prirodnom kozmetikom bavi se već preko petnaest godina, a slične radionice vodila je u Zagrebu, Zadru, Šibeniku i Beogradu. I možda još ponegdje, ali tko će ga više znat’
**************************************************************************
Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, civilno društvo i međunarodnu suradnju, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content