Hupa Brajdič (SLO): Minljivka kradljivka
⏱️ subota 25.03.2023. 19:00h
📌 Filmski studio Medika, Pierottijeva 11

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni vas poziva na nepredvidivu izvedbu Minljivka Kradljivka slovenskog kolektiva Hupa Brajdič, u subotu 25.03.2023. u 19.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11.
⚠️ Pozivamo sve zainteresirane lokalne glazbenike da nam se priduže sa svojim instrumentima i ovu nepredvidivu izvedbu učine još više nepredvidivom! ⚠️
Minljivka je nepredvidiva i neponovljiva izvođačka matrica koja istražuje teatralnost u nedostatku tekstualnog predloška. Riječ je o izazovnoj platformi koja se koristi metodama improvizacijskog, participativnog, ritualnog i psihodramskog kazališta, a inspirirana je psihomagičnim kreacijama čileanskog umjetnika Alejandra Jodorowskog. Izvođaci svaki put biraju temu koju istražuju i obrađuju u okviru Minljivke.
“Minljivka Kradljivka” istražiti će davno razriješenu dilemu – ukrasti ili ne ukrasti. Što smo nekome ukrali i tko nam je što ukrao, tko je najveći lopov i tko misli da nema ništa s tim. Umjetnički kolektiv Hupa Brajdič iz Ljubljane po prvi će put s Minljivkom Kradljivkom gostovati u Hrvatskoj.
Nastupaju: Toni Poljanec, Alja Bulič, Ryuzo Fukuhara, Delajda Didi Solin, Matej Lazar, Padma, Lea Šuligoj, Devina Flores
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content