Subota, 13.04. od 16:30
Infoshop Pippilotta

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na prijave za radionicu izrade afričkih maski. Radionica će se održati 13. travnja od 16:30 sati u Infoshopu/knjižnici Pippilotta, Pierottijeva 11, Medika.

Ova radionica je dobra prilika da naučite izrađivati tradicionalne afričke maske, no i da se upoznate s afričkom kulturom i tradicijom.
Maske imaju vrlo značajnu ulogu u pojedinim dijelovima Afrike. Izrađuju se od različitih materijala poput drva, gline, bakra, kamena. Ukrašavaju se bojama, perjem ili nekim drugim materijalima ovisno iz kojeg podneblja dolaze. Maske se koriste u religioznim i magijskim ritualima, a ovisno o obliku imaju različita značenja.

Na našoj radionici različiti oblici maski izrađivati će se od gline, a kroz putovanje o afričkim običajima zapadne Afrike i samoj izradi provesti će vas Sam Abdalla Bushara.

Sam Bushara stigao iz Sudana u Hrvatsku prije više od 30 godina. Svestran je i aktivan u zajednici. Glazbenik je koji svira afričke bubnjeve, održava predavanja o afričkoj kulturi, naročito o Sudanu, kuha, pušta muziku, organizira partije…. i još mnogo toga. Možemo za njega reći da je najpoznatiji zagrebački Afrikanac!

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijava obavezna! Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na poveznici: shorturl.at/hkUX1, zaključno s 11.04.2024. u 18.00h

________________________
Radionica se održava u sklopu Programa Autonomnog kulturnog centra i financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content