RADIONICA INTERKULTURALNOG DIJALOGA – SIRIJA
SUBOTA 09.03.2024 OD 12.00
INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na prijave za radionicu Interkulturalnog dijaloga u subotu 9. ožujka 2024. od 12.00 u Infoshopu knjižnici Pippilotta

Ovogodišnji ciklus radionica započinjemo predstavljanjem Sirije. Radionica će vas provesti kroz specifične kulinarske specijalitete karakteristične za ovu zemlju bliskog istoka. Kako je kulinarstvo je općenito poznato kao spajalica različitosti,tako smo i mi odlučili da nam bude sredstvo za upoznavanje istih. Tako ćete kroz radionicu, osim što ćete saznati neke nove recepte, kuhati i isprobati ih. Saznat ćete o prehrambenim namirnicama koje se najviše koriste na ovom poručuju, njihovim karakteristikama, ali i općenito o načinu života, kulturi, političkoj situaciji. Na radionici se sudjeluje u cjelokupnom procesu od pripreme namirnica pa do kuhanja, a razgovori se vode i uz zajednički ručak.

Kroz kuhanje i kulturu Sirije vodi vas Safa Salem. Safa je stigla u Hrvatsku kao izbjeglica iz Sirije. Aktivna je u kolektivu Žene ženama i organizaciji Živi Atelje, a sudjeluje u mnogim Attackovim interkulturalnim programima. Sve što vas zanima o Safi i Siriji, direktno ćete saznati na radionici.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali je broj sudionika/ca ograničen. Prijava za radionicu je obavezna, ispunjavanjem upitnika OVDJE, zaključno sa 07.03. u 15.00.

Radionica je dio Programa Autonomnog kulturnog centra Attack i financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content