SUBOTA 28.10.2023. od 12.00 sati
RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU
FILMSKI STUDIO MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11

Autonomni kulturni centar poziva vas na prijavu za Radionicu cirkuskih vještina za djecu, koja će se održati 28. listopada od 12.00 – 13.30 sati u filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen .
Prijave se zaprimaju ispunjavanjem upitnika na poveznici
OVDJE, zaključno s 24.10. 2023. u 12.00 sati.

Radionica uključuje upoznavanje s različitim cirkuskim rekvizitima kao što su loptice, kolutovi, čunjevi za žongliranje, te tanjuri za balansiranje.
Radionica započinje zagrijavanjem i s nekoliko igara, nakon čega će djeca učiti tehniku bacanja i hvatanja loptica i drugih objekata za žongliranje uz vježbe s rekvizitima za balansiranje. Osim samostalno djeca će raditi vježbe žongliranja i u paru.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 -14 godina.
Žongliranje je korisno za djecu jer razvija sposobnost koncentracije i povoljno utječe na koordinaciju.

Voditeljica radionice: Nikolina Majdak, kao izvođačica sudjeluje u mnogim kazališnim produkcijama, osobito u izrazu gajeći tehniku kazališnog klauna te fizičkog teatra (predstave “Slavuj”, “Poppins silazi”, “Antiedip”, “Cefas”, “Dvije i pol sestre”, “Kaleidoskop”, “Noć živih klaunova”).
U suradnji s Kazalištem Mala scena i Triko Cirkus Teatrom ostvarila uloge u igranim i nagrađivanim predstavama za djecu: “Iglica”, “Mala vještica”, “Crna Petra”. Sudjeluje u brojnim uličnim predstavama i ima svoj solo ulični cirkuski komični show “Niske pobude i visoke pete”. S predstavama je sudjelovala na mnogim festivalima u svijetu: na festivalu “Bijele noći” u Permu, Rusija; Siguientescena u Queretaru, Mexico; na festivalu Ministarstva kulture Croatie, La Voici, u Gargenvilleu, Francuska; na Muscailt festivalu u Galwayu, Irska, te u sklopu Europske noći muzeja u Bruxellesu, Belgija; na Kids Euro Festivalu u Washington D.C.-ju, SAD (između ostalog u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru); na nekoliko festivala u Turskoj, Makedoniji, Kosovu i Srbiji, kao i na turneji u gradovima Changsha, Jinan i Xi’an, te Beijing u NR Kini. Samostalno i kroz suradnju s umjetničkim organizacijama i udrugama djeluje na području nezavisne kulture, najvećim dijelom na području cirkusko-kazališne scene. Vodi razne radionice pokreta, te cirkuskih vještina za djecu i odrasle. Od 2015. godine asistira na Akademiji dramske umjetnosti, kod profesora Mladena Vasaryja, na Katedri za scenski pokret. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

____________________________________________
Program Autonomnog kulturnog centra, financijski je podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content