RADIONICA AFRO PLESOVA
SUBOTA 09.12.2023. OD 17.00
FILMSKI STUDIO MEDIKA

AKC Attack u suradnji s udrugom Afro Badinya poziva vas da se prijavite na radionicu afro plesova. Radionica će se održati 09.12.2023 od 17.00 sati u prostoru Filmskog studija Medika, Medika, Pierottijeva 11.

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu ispunjavanjem upitnika na poveznici rb.gy/aturws , zaključno s 07.12. 2023. u 15.00
Broj polaznika/ca je ograničen!

Na radionici ćemo obrađivati kombinaciju različitih tradicionalnih zapadnoafričkih plesnih stilova i elemenata te kroz fuziju zapadnoafričkih autohtonih, suvremenih i modernih afro plesnih tehnika ostvarit ćemo kontakt s vlastitim tijelom i razviti intuitivnost pri plesu. Mamadou Abdoulaye Seydi se kroz tradicionalne zapadnoafričke plesove koristi i tradicionalnim napjevima te upoznaje polaznike s bogatom tradicijom Afrike iz koje su i derivirali novi moderni plesni pravci poput različitih stilova afro dancea i ostalih. Uzevši u obzir da je već dugo vremena i u fitness industriji sve to je ukomponirao u jednu sveobuhvatnu radionicu koja prvenstveno potiče i razvija usmjeravanje negativne energije u pozitivnom smjeru, odnosno pretvara je u kreativni plesni pokret. Vođeni ritmičkim bubnjanjem zapadnoafričkih ritmova, ritmom srca i nogu postepeno ćemo se kretati sve brže i dinamičnije. Zapadnoafričke tradicionalne plesove karakteriziraju brzi i snažni ritmički pokreti te jaka ekspresija plesa, a lagani afro glazbeni ritmovi u kombinaciji s fitness plesnim tehnikama upotpunjuju cijelu priču. Stoga je ova radionica namijenjene svim uzrastima, od onih najmlađih pa do najstarijih, baš zbog naglaska na osluškivanju ritma i mogućnosti vlastitog tijela.

Voditelj radionice je Mamadou Abdoulaye Seydi
**********************************************************
Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content