Ako ste zainteresirani pogledat 4 explozivna, žestoka i brza hardcore/punk benda, jest vegan burgere, popit, pogledat film i biti na slušaoni, ovaj dan u AKC Medika je za vas!

Od 18h ide projekcija filma “Noise & Resistance” u prostorijama Infoshopa.
Radi se o dokumentarnom filmu koji prikazuje DIY punk scenu u Europi (od španjolskih skvotova, antifašista u Moskvi do Crass kolektiva uLondonu itd.). Film je prikazan na raznim filmskim festivalima gdje je osvojio brojne nagrade. Trailer pogledajte na youtu.be/UDdJ9PYIb-w

Pri završetku filma osjetit ćete miris veganskog roštilja koji će vas privući ka dvorištu Medike. Naime, za vrijeme trajanja filma počinje roštiljanje, a vege-burgeri će biti spremni za gozbu. Svakim kupljenim vege-burgerom pomažete radu Infoshop Knjižnice Pippilotta, koja jedino uz vašu potporu može nastaviti s radom, nabavkom i tiskanjem novih knjiga.

Nakon jela i par pivi počinje glazbeni dio večeri Koncert otvaraju već svima poznati Ljubiša Samardžić ( www.last.fm/music/Ljubisa+Samardzic) . Nazvan po glumačkoj legendi, Ljubiša Samardžić sviraju metalizirani hardcore/punk sa 100% angažiranim tekstovima prepunim kritika prema svakodnevnom zživotu današnjem društvu i pank sceni. Nakon izdanog albuma “Nek te naša ljubav vodi” snimili su 10” split sa Chicas Benom pod nazivom “First Time In Cinema” koji će biti nabavljiv na DHP štandu istu večer.

Poslije “Ljubiše” svira njemački youth crew band iz Dessaua, Go Ahead ( goahead.bandcamp.com/). Na lajnap su uletjeli odlično, te svakom obožavatelju bendova ala Championa, Have Hearta i Banea ovo će bit prava poslastica.
Uslijediće kalifornijski nabrijani pankeri, Destruct ( www.myspace.com/destruct).
Destruct su hardcore punk bend iz predgrađa Los Angelesa. Zvuk im zna bit opisan kao mix
Broken Bonesa, Virusa i Actiona u modernom ruhu. Iza sebe imaju pet turneja po Sjevernoj
Americi, i turneju po Europi ss MadPigsima 2008. godine. Od svih izdanja najviše ulazi u uho split EP ss MadPigsima “Global Resistance”. Nedavno su izdali LP “New American Nightmare”, a u Europi će predstaviti friški EP koji je u procesu snimanja.

Headlineri večeri su Dcoi! (www.myspace.com/dcoi) , čije ime je skraćenica od Deadly
City Oi! Ne radi se o nikakvoj slow emo ojčini , već o brzom surovom in-your-face hardcore punku, koji se često uspoređuje brzom i zešćom verzijom Final Conflicta. Bend je iz Davisa te ih prati glas jednog od najboljih bendova iz Kalifornije. Iza sebe imaju hrpu EP-ova, te su napravili prvi LP koji promoviraju na ovom touru. Česte svirke sa bendovima poput Ceremonya, Sabertooth Zombiea, Dangersa i Monster Squada su im definitivno pomogle pri pridobivanju novih slušatelja . Aktivni su već sedam godina, te svaka 2-3 mjeseca imaju turneje po SAD-u i Kanadi. Napokon dolaze u Europu, nemojte ih propustit!

Da ne biste mislili da je to sve od programa, nakon koncerta ide slušaona. Očekujte hitove bendova s 80’s anarcho-uk scene poput Crass, Conflict, Rudimentary Peni, Zounds, Subhumanss, Oi Polloi, Crucifix, Legion of Parasites…

Don’t miss out!!

Početak: 18:00h; Vrata:20:00h; Koncert:21:00h; Upad:30kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!