Jeste li umjetnički nastrojeni, blesavi, razuzdani, ludi, čudni, imate ono nešto što želite podijeliti s drugima, doma glumite pred ogledalom, a niste zatvoreni u kutiju (al’ možda jeste u ormar?), ne volite mainstream, svirate, pjevate, slikate, performans izvodite, imate uvježbanu ekipu i još uvježbaniju točku ili ste solo brijač/ica, znate neku vještinu koju biste željeli predstaviti drugima i ne crvenite se u javnosti?

Onda se i ove godine, u proljetnome mjesecu svibnju možemo zajedno družiti sa starim FAKInom!

Javite se, najavite i prijavite geg, nastup, anegdotu, igrokaz, situaciju, instalaciju, konstelaciju, apsurd, blamažu, trikotažu, performans, predstavu, kazališnu pljačku, recitaciju, monolog, ples, smrt na trapezu ili život na pustom otoku.

* Ulični performansi te raznorazne radionice (jedno ili višednevne) više nego poželjne! Javite su ukoliko imate nešto zanimljivo za pokazati, podijeliti, prenijeti… *

FAKI ranje XV. je od 24. – 27. svibnja 2012.

Razvoj događanja pratite na www.attack.hr/faki

Prijavnicu preuzmi i ispuni je čitko do roka sudnjeg 15.4.2012.!

Tri su koraka do FAKI-ja:

1. precizno ispuni i isprintaj 3 formulara za prijavu

1. karta grupe
2. putna karta grupe / osobna karta članova
3. tehnička karta

2. Pripremi video/foto materijal na CD/ DVD

Sve prijave pregledavaju selektori grupa kojima je osnovni kriterij predstava. Svakako isprintaj ranije ispunjene formulare i spakiraj sve u kovertu!
Dodaj i foto materijal za uvrštavanje u programsku knjižicu i propagandne materijale.

3. Pošalji poštom

Materijale, kontakte, CD – fotke, DVD + isprintane formulare pošalji s datumom najkasnijim 15. travnja 2012. Ukoliko je potrebno FAKI tim će kontaktirati grupu u vezi dodatnih pitanja ili materijala. Za svaki slučaj, aplikacije i fotke pošalji na e-mail.

Napomena : FAKI tim ne vraća pristigle materijale.

Adresa:
AKC ATTACK!
FESTIVAL ALTERNATIVNOG KAZALIŠNOG IZRIČAJA – FAKI
Pierottijeva 11

10 000 Zagreb
HRVATSKA

e-mail: fakifest@gmail.com

Festival pokriva:

putne troškove

smještaj i veganski obrok za trajanja festivala

promociju u lokalnim medijima
prostor za izvedbu
tehničku podršku

Što je FAKI?

FAKI (Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja) neprofitan je kazališni festival s naglaskom na subverzivne kazališne marginalce. Organizira ga već 15 godina Attack!, nekad Autonomna tvornica kulture, danas Autonomni kulturni centar.

Tko su subverzivni kazališni marginalci?

Grupe i pojedinci koji prakticiraju kazališni izričaj, ali ih je nemoguće svrstati u postojeći pravac, kazališnu kuću, ili pokret, ili u bilo koji sustav binarnih opozicija. Sadržajna poveznica je subverzija koja šokira, upozorava, ili naprosto komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima.

FAKI je neprofitan, što to znači?

Svi programi su besplatni, festival ne ostvaruje profit i svi prihodi namijenjeni su ispunjavanju financijskog plana koji je unaprijed definiran. FAKI ovisi o donacijama i raznim oblicima pokroviteljstva. Organizacija je otvorena za sponzorske pregovore, ali s naglaskom na neprofitni karakter festivala koji je nespojiv s uvriježenim oblicima oglašavanja velikih sponzora. FAKI ne honorira izvođače.

FAKI otkriva alternativu kazalištu kakvo poznamo

Povezivanjem različitih marginalnih/off skupina nastaje razmjena ideja i stilova. Za vrijeme festivala, grupe i pojedinci razvijaju svoj izričaj inspirirani jedni drugima. FAKI nije samo festival već je i okupljanje. Okupljanje zbog osvajanja javnog prostora i njegovog kontaminiranja alternativnim sadržajem.

O Attack!-u

Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina, volonterska udruga građana koja stvara i širi kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama koje vode slobodnom društvu.

Tekst natječaja (PDF)

Invitation for Participation (PDF)

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!