@KLUB: PUNK-REGGAE FIESTA!

Djs: Metniga, Gyros + gosti

Medika vas časti revitalizacijom programa pokrenutog početkom ovog stoljeća, koji se kroz nekoliko godina u redovnim intervalima odvijao najčešće u klubu Močvara. Bivajući vrlo dobro prihvaćena od strane publike, sa respektabilnim prosjekom posjećenosti, PRF! je u kontinuitetu obuhvaćala koncerte autorskih punkrock, dub, reggae, ska i ostalih srodnih inozemnih i domaćih bendova, uz podršku stalnih i gostujućih DJ-a, istovremeno pokretajući kod nas jednu “novu” scenu, uz koju su stasali bendovi poput npr. Abrakha-Dub-R, Antenat-a ili Radikal Dub Kolektiva.
Uz nezaobilazne punkrock, ska i dub-reggae klasike i kronološki presjek od ’70ih godina do danas, naglasak je na onim imenima koja su stvarala ili još uvijek stvaraju crossover stilova, čineći tako jednu posebnu i atraktivnu glazbenu definiciju utemeljenu na kombinaciji društveno osviještenih tekstova i plesnih ritmova.
Za ovo besplatno izdanje svoje setove odvrtit će vam pokretač i rezident večeri DJ Metniga, partner in crime – Gyros (ex – Skatanico Sound fame), i poneki gost iznenađenja.

@ GARAŽA: BRAIN DECAY – garage benefit edition

Još jedno neponovljivo izdanje vaše Brain Decay poremećene ekipe. Skoro svaki naš izlazak iz pakla je obilježen nekom dobrom namjerom, pa tako i ovaj put. Skupljamo sredstva za osposobljavanje velike medikine radionice koja će kad zaživi producirati sve i svašta, o bicikala, svjećnjaka, pa sve do ljesova. Dakle dođite podržat, ako imate viška starih alata, peći, pila, švasmašina, donesite, kao zahvalu, mali sakati patuljak će vaše ime ispisati na zrnu riže.

Ovaj put ne brijemo na tehničke predispozicije i komociju, pa benefit party radimo u garaži u dvorištu (buduća radionica). Ko padne u grabu sam si je kriv. Ako je glazba zvonka radost, onda je ovo agonija i užas. Dakle brejkor, eksperimentala, terror improvizacije, video instalacije, performansi, samoozljeđivanje. Ko ne dođe lud je!


@ SIVA DVORANA: Colours Of Night 2

Writeri svih zemalja, kvartova, uzrasta i spolova još jednom se prizivaju u sivu dvoranu Medike da pokažu šta znaju, ovoga puta sa markerom. Uz to, očekuje vas i izložba radova Igora Šćekića, koji će svojim brainstormingom slika pokazati da writeri znaju još puno tog crtati osim slova.

Ekstra: muzika i gosti iznenađenja.


@ CHAKKAS ROOM: Rasta Emmbasy Trip Hop/Reggae edishon

Prince Shango, Tomi (Rondo Che Crew), Chakka

Ako je put iz garazhiranog pakla poplochan ponekom dobrom namerom onda je put kroz birtiju posut staklom, pikavcima i rigotinom greshnika… Kada vam ispishe sudbinu na dlan, sakati patuljak sproveshce vas kroz nekoliko krugova autonomnog ali kulturnog pakla Medike… Da je nekome zhivot majka a tek ponekom maceha uverit ce vas ves sutrashnji dan koji nitko od nas nije duzhan chekati trezan… Za bolje ne znamo, gore ne moze biti a sredina vishe nije ni malo zlatna i bash zato brigu na veselje pa trbuhom za kruhom, pravo u birtiju… A u birtiji kao i uvek, nekoliko iznenadjenja kaja vam se nikako nece svideti ali ce vam se urezati duboko u debelo meso i cheshati vas jos nekoliko nedelja kao ubod debelog dunavskog komarca. Za prisutne muziku ce birati mladi skrecher velike buducnosti a za pesmu ce biti zaduzhen netko drugi… Od posle ponoci, kada se svi potpuno razgolite i krenete navlachiti prehladu Princ Shango ce vam pomoci da vas vrucica nikako ne ostavi na nogicama umornim od plesa… Pa kome opanci a kome Reebok patike… Odluchite si se sami…

Preko dana i noći, Ulaz slobodan

 

www.youtube.com/watch?v=bRXI4aRXnjQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3ryQQjEfZbCgv6Tq4geVsH0oS9dWx44215yrHdm_FmUx_f3dqjKYOvNCI

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!

Skip to content