Klub Attack predstavlja:

Pržilica vol.3: LIQUID SUPERCHARGE, PAKT, HEIHAIZI, LÜGER

DVORIŠTE MEDIKE // 8.7.2022. // 20:00 // 30kn

Malo po malo i došli smo do posljednjeg giga ove sezone, a Pržilica se uspostavila kao klupski program rezerviran za punk i srodne žanrove. U nadi da ćemo na jesen moći nastaviti raditi u punom pogonu, u goste nam dolaze dva relativno nova i dva etablirana imena s lokalne punk scene. Za vas prže:

LIQUID SUPERCHARGE (Speed Rock, Pula)
www.facebook.com/liquidsupercharge

Novo i misteriozno ime na punk sceni budući da osim Facebook stranice ne možemo pronaći informacije o bendu. Kako ih nitko iz organizacije nije slušao uživo, njihov nastup bit će iznenađenje za sve nas, a bendu prvo ukazivanje van Pule. No neka vas to ne obeshrabri, dapače! Poznajući pulske bendove, možete biti sigurni da će dostaviti tvrdu i beskompromisnu svirku kako i priliči ekipi iz najdugovječnijeg regionalnog hardcore punk kolektiva. Pulska scena oduvijek je slovila za jednu od najjačih, a bendovi koji dolaze iz podruma Rojca drže zavidnu razinu kvalitete bez koje ne izlaze iz rupe za probe. Uzbuđenje je na vrhuncu, a dani postaju sve topliji i topliji…

PAKT (D-Beat, Koper/Ljubljana)
pakt.bandcamp.com/

Čitajući dostupne lirikse na Bandcampu, ne možemo se oteti dojmu da PAKT glazbeno i
tekstualno neodoljivo podsjeća na zlatno doba D-Beata/Crusta. I dok bi nas svi oni neoliberalne
provenijencije, a takvih ima i među panksima, upozorili na klišej, mladenački bunt i ispraznosti
takve kritike, mi im uzvraćamo činjenicom da nije radikalna pankčina ta koja je zapela u
vječitom prezentu, već kapitalizam!

HEIHAIZI (Speed Punk, Zagreb)

Još jedno novo ime sceni, satkano od iskusne ekipe koja je svoju viziju punka izvozila uzduž i poprijeko Europe, a jednom prilikom prešli su baru i ostvarili mokri san svih DIY bendova. Za razliku od Liquid Superchargea nemaju ni Facebook, stoga informacije o njima temeljimo na iskustvu. Nedavno su u Attacku, kao support NAG-u, imali prvo ukazanje i pošteno nas razlijepili. Nakon toga su svirali na najkul gigu za kojeg nitko nije čuo, već su za njega saznali putem Instagram storyja kad je bilo prekasno čime su se svi koji nisu prisustvovali upitali „zašto nisam pozvan_a?“. E pa ne dajte da vam se isto dogodi sada, zato se dovucite u užareno dvorište Medike!

LÜGER (Raw Punk, Zagreb)
rawluger.bandcamp.com/releases

Već dvije-tri godine koliko sviraju, Lüger bjesomučno para bubnjiće svih onih koji se prepuste na milost i nemilost njihovog sirovog punka. Iza sebe imaju jedan demo iz 2020. te su, unatoč činjenici da je demo snimljen u onom najgorem korona periodu, nanizali popriličan broj gigova čime možemo zaključiti da bend misli ozbiljno. Ovom prilikom, čim se smrači i popusti žega, otvaraju večer.

!!! VAŽNO !!!
Kao i za prošli koncert u organizaciji AKC Attacka, svima koji su mlađi od 18 dajemo 50% popusta prilikom kupnje karte!

Vizual by: rr_twor

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content