Osnovana u travnju 2004., Øresund Space Collective je skupina danskih, švedskih i američkih glazbenika koji što je češće moguće zajedno stvaraju psihodeličnu rock glazbu slobodne forme. Nijedna njihova stvar ne zvuči isto dva puta, a i a i sami stil se mijenja iz sessiona u session. Kroz improvizirani session miješaju funk, jazz, reggae te space i stoner rock. Srce kolektiva su članovi danskih bendova Metric Muse i Gas Giant kao i švedskih bendova Bland Bladen, Derango i Carpet Knights, a često im se u sessionima pridružuju razni glazbenici iz svih dijelova svijeta.

Svi sessioni se snimaju i dostupni su za download na bendovom sajtu. Besplatno se može skinuti oko 40 sati glazbe u MP3 i FLAC formatu.
Øresund Space Collective iza sebe ima preko 20 CD i DVD izdanja, od kojih se neki izdani vlastoručno (burn upon demand), a neki na labelovima kao što su Transubstans, Sulatron, Kommun2/Pariah Child, te na njihovom labelu Space Rock Productions.
Svirali su na kao headlineri i kao support na brojnim festivalima u Finskoj, Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Belgiji.

Glavni članovi: Nick – Gitara, Stefan – Gitara, Efekti, Magnus – Gitara i efekti, Tobias – Gitara i efekti, Jocke – bas, Thomas – bas, Par – bas, Scott – Synthesizer, Mogens- Synthesizeri i PIB – bubnjevi

oresundspacecollective.bandcamp.com/
www.oresundspacecollective.com/

Uz Oresund Space Collective nastupit će i dežurni lokalni psihodeličari FJODOR koji će uz Stevin kiseli sint u duhu veceri odimprovizirati svoj jam session.

soundcloud.com/fjodorband

Nakon rokerske psihodelije, slijedi goatrance plesaona uz veterana DJ-a Stevu.

www.ektoplazm.com/mixes/dj-stevo-multiverse

+++

@ Chakka’s room

Marmelada

Marmelada je projekt sa bazom u Chakka’s Room-u (AKC Medika, Zagreb). Pokrenuli su je Vrx (Digitron Soundsystem) i Zmayo (Pistolero) zbog kroničnog nedostatka vremena za preslušavanje ploča iz njihovih kolekcija. Osim što bazično vrte dub/reggae (Vrx) i breakbeat/psy-breaks (Zmayo) u Digitron Soundsystem i Pistolero projektima, na Marmeladi puštaju živopisni koktel gomile glazbenih žanrova i stilova isključivo sa vinila, u mogućim i nemogućim kombinacijama. Naglasak je na organskom zvuku i zafrkanciji. Marmelada se kuša u mnogo okusa: jazz / funk / rock / stoner / afrobeat / disco / big bands / swing / blues / experimental / electro / punk / ska / acid / triphop / breaks / folk / pop / trash / bigbeat / kraut / fusion / surf / drum’n’bass / dub / reggae / tribal / latin / easy listening / tech / garage / lounge / beat / offbeat / psychedelic / hyperdelic.

Od 22h, Upad minimalna donacija 30 Kn (+5 za iskaznicu zato si ju ponesite)

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!