od 19h @ INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA

Projekcija dokumentarnog filma MONTEPARADISO 20 Monteparadiso 20 naziv je dokumentarnog filma Vibora Juhasa o pulskoj udruzi i kolektivu Monteparadiso. U središtu filma je razvoj Monteparadiso festivala koji je od malog, lokalnog festivala u dva desetljeća, zahvaljujući volji i upornosti nekolicine entuzijasta, izrasao u jedan od najznačajnijih i najstarijih festivala na europskoj nezavisnoj sceni.

U 70ak minuta koliko film traje, uspješno su prikazani bitni trenuci iz povijesti udruge Monteparadiso kroz zanimljive osobne priče nekadašnjih i današnjih aktera koji su imali, i danas imaju značajnu ulogu u kreiranju nezavisne punk scene, uz videozapise iz povijesti i sadašnjosti udruge, koji prikazuju kako je to nekad izgledalo i kako izgleda danas.

Film je produkt suradnje udruge Monteparadiso i Vibora Juhasa iz pulskog studija MrkliMrak. Juhas nije samo redatelj filma, već je u ovom slučaju odradio poslove snimatelja, scenarista i montažera, a film je stvaran tijekom 2012. godine. Svoju neslužbenu premijeru imao je prošle godine, dan prije početka obljetničkog 20. Monteparadiso Festivala. Nakon filma pridružite nam se na prezentaciji istraživanja o punku u post – socijalističkim zemljama i u razgovoru s članovima udruge i organizatorima Monteparadiso festivala. Prezentacija istraživanja o punku u punku u post-socialističkim zemljama.,Post-socialist Punk. Beyond the duble Irony of Self-abasement koje finanacira Arts and Humanities Research Council (ARHC) sveučilišta u Warwicku, provedeno je između ostalih zemalja i u Hrvatskoj odnosno Puli. Konkretnije, radi se o etnografskoj studiji slučaja u kojoj su glavni akteri uglavnom članovi pulskog MonteParadiso kolektiva. Osim kraćeg uvoda o postojećim istraživanjima i literaturi o punku, ovom prilikom iznijet ćemo prve rezultate istraživanja i postaviti neka pitanja koja su proizašla iz studije te problematizirati odnos punka i društva koje prolazi kroz značajne promjene od 90ih naovamao.

od 22h @ KLUB ATTACK! – KONCERT

DJ & THE WOOTCHYAK (Pula)

djthewootchyak.bandcamp.com

BECAUSE THE BEAN (Italija)

becausethebean.bandcamp.com/music

KRLJA (Bregana/Samobor)

krlja.bandcamp.com

Od 19h, Koncert od 22h, Ulaz na koncert minimalna donacija 20 Kn sa / 25 Kn bez iskaznice Attack!-a

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content