——————————————————

Pažnja:

U suradnji s udrugom Restart dijelimo kupone koji vam omogućuju jeftinije upade na tjedan punk dokumentaraca koje organizira Dokukino – KIC, Preradovićeva 5.

Filmovi: THE PUNK SYNDROME (Finska), PUNK JEWS (S.A.D), PUNK IN AFRICA (JAR, Zimbabve, Mozambik, Češka), TAQWACORE (S.A.D.)

Detaljni raspored i opis projekcija potražite na

dokukino.net/opsirnije/punk-week

——————————————————

Nakon pet godina svirki po garažama, te više-manje uglednim i popularnim klubovima, došao je red da ljubitelji Prazne Lepinje mogu uzeti svoj primjerak za doma.

Očekujemo energijom nabijeni garage/indie nastup Lost Oscars sa nadom da će Lončar i ovoga puta izvesti nešto nezaboravno i teško ponovljivo, a zatim main event, Prazna Lepinja koji će predstaviti svoj novi, te za sada prvi i jedini, album. Dođite, slušajte, uživajte!

PRAZNA LEPINJA (Zagreb)

Bend je osnovan na inicijativu bubnjara Luke Šantića i gitarista Denisa Glogovića sredinom 2008. god, te su se uskoro, nakon raznih pokušaja s ljudima viših ili nižih muzičkih, odnosno ljudskih kvaliteta, okupili u današnjem sastavu. Pristupili su prvo gitarist Tin Crnogorac i Ivan Hilje gotovo u isto vrijeme, potom basist Jakov Čuveljak nešto sitno iza njih dvojice. Bend je odmah počeo raditi na autorskim stvarima vjerujući u svoje kreativne mogućnosti, tako da su neke od uspješnica nastale nakon doslovce par tjedana (“Hipnotiziraj me”), a ubrzo nakon toga još hrpa i hrpa novih stvari od kojih su neke ubrzo postale kultne u krugovima poznavatelja Prazne Lepinje, do nekih drugih koje su iščezle protokom vremena ili promjenom odnosa, odnosno pogleda na svijet. Zaključno, nakon pet godina, dečki su se odlučili za deset stvari kojima su bili najzadovoljniji i koje predstavljaju ono što Prazna Lepinja zaista jest. Fino su se pomučili tokom prošle jeseni uz nesebičnu pomoć Josipa Šukera, te sve to stavili na cd koji će te ovom prilikom moći kupiti po promotivnoj cijeni od samo 30 kn (inače – 50kn).

LOST OSCARS (Zagreb)

Proizišli su iz nekadašnjeg Ulurua (Bruno Bolfan – bubanj, Adam Lončar – gitara/vokal), a dodatni touch na basu dodao je poznati zaprešički stvaratelj zvuka Franjo Heršak, koji je pristigao ubrzo nakon raspada njegovog prvotnog benda, Segmente. Bend sa nešto kraćim stažom, ali ne i manje iskustva osvježeni su novom energijom nakon što im se pjevač vratio iz Australije s novom tetovažom, te ih goni još jača želja i motivacija kojom uvijek zapanjuju.

Facebook

Od 22h, Ulaz minimalna donacija 15 Kn sa/ 20 Kn bez iskaznice Attacka!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content