Imate halove na priču što vam je pokojna baba pričala u djetinjstvu kako ju je neviđena sila bacila na krov štaglja? Odlično! Želimo čuti sve o tome!
Želite napisati kompleksan strip o vlaškim vračarama? Divno!
Modernu interpretaciju priče o Juri Grandu? Superiška, limitirajte ju na 8 strana i prijavite se na natječaj za objavu u OHOHOzinu #2.

Zin nastaje u sklopu OHOHO festivala 2020. i održat će se od 08.-10.05.2020. (tbc) u AKC Medika. Deadline za slanje radova je 10.04.2020.
Tema koju smo izabrali za Ohoho 2020. je slavenski folklor i mitologija, točnije sve od predkršćanske staroslavenske mitologije do folklora. Smatramo kako je ovo bogata i široka tema koja nas sve veže i koja nas može podučiti o našem kulturnom nasljeđu. Trenutno vlada kriva misao kako ne postoji tako nešto kao hrvatska mitologija i razumljivo je kako je to lako zaključiti ali naprotiv tome imamo cijelo bogatstvo priča na našim prostorima, od mitova o Svarunu i Crnobogu do lokalnih priča o drekavcima i štrigunima, pa sve do Babe Yage i drugih bića malo dalje od naših granica ali koje su još uvijek dio ove bogate tapiserije.

Što tražimo:
Autorske stripove u underground, alternativnom stilu* koji su bazirani na slavenskim legendama, lokalnom folkloru i prepričavanjima naših starih.
Od Svaroga do štriguna slavenski folklor pun je divnih mitova i bizarnih pripovijetki. Žanr je potpuno otvoren od fantasyja do horrora, do autobiografskih priča o djedovima i bakama ako ste imali sreće da vam prepričavaju lokalne legende, bitno je samo da počiva u slavenskom folkloru i/ili mitologiji.
Izabrani radovi bit će objavljeni i izloženi tokom samog festivala.
OHOHOzin je internacionalnan, dvojezičan i otvoren za objavom radova ljudi iz bilo koje zemlje.
Broj stranica: 1 – 8
Boja: c/b – grayscale
Format: strip MORA biti prilagođen za čitanje na formatu A5
Jezik stripa: ukoliko nije na latiničnom pismu i hrvatskom ili engleskom jeziku, molimo dostavite prijevod u editabilnom tekst dokumentu
Radovi se šalju na mail: ohoho@attack.hr / subjekt maila: [RADOVI ZA OHOHO ZIN #2]
Nakon roka redakcija će vas kontaktirati i obavijestiti o rezultatu.
Odobreni radovi će ugledati svjetlo dana u tiskanom(zin) i digitalnom obliku(web) te na zidovima galerije Siva u Medici.
s obzirom da se radi o zinu festivala koji ima dugogodišnju tradiciju u underground/alternativnom/indie izričaju prednost u objavi u OHOHO zin-u imaju stripovi stilski prilagođeniji istom opusu. Primjer: OHOHOzin #1 [link na PDF prvog broja: www.scribd.com/document/452054722/OHOHOzin-1-HR?secret_password=uBWaBOPa39JOFTGsbbeZ%5D
Nakon odobrenja vašeg stripa za objavu, potrebno je već imati spremnu englesku verziju tekstova jer je OHOHOzin dvojezičan.
Za sve dodatne izmjene bit ćete obaviješteni u ovom eventu!
——
Više o samom festivalu:
OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke akcije, radionice, rezidencija, izložba, i buvljak – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
OHOHO festival program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržan od Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Event festivala: OHOHO festival 2020.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!