Dragi attackovci, prijatelji Attacka i vjerna publiko,

prošla su već dva desetljeća od Attackove osnivačke skupštine, Alzheimer još nije stigao, no vlastitom sjećanju ni sami više ne vjerujemo. Kako sve što nam se dogodilo i što smo zakuhali u posljednja dva desetljeća ne bi ostalo zapamćeno samo kao legenda, odlučili smo pronaći čvrste i neoborive dokaze našeg djelovanja te pokrenuti Attackovu digitalnu arhivu.

Želimo fotke iz našeg prvog prostora u tvornici Biserka, snimke i plakate prvih FAKI-a i nastupa Schmrtz Teatra, svjedočanstva o uletu skinjara u Heinzlovu i čestim poplavama u Jedinstvu. Hoćemo skenirane pionirske knjižice koje ste dobili na FAKI-u, dokaz da nam je pjevala Sanja Doležal, prve Fade In-ove uratke, fanzine, flyere, zakrpe, transparente, snimke koncerata i trance partyja, sve moguće uspomene na brojne attackovske akcije pa čak i novogodišnje fotke Bandića u Medici.

Pozivamo sve vas dragi prijatelji koji u smočnicama, fasciklima, fileovima, na tavanima, disketama i zaboravljenim video vrpcama posjedujete bilo kakva svjedočanstva i dokaz naših 20 godina da ga prvo digitalizirate, a zatim putem linka pošaljete u našu arhivu.
Dakle, prebacite snimke s vrpci u digitalne formate, a fanzine, fotke, plakate, flyere i druge hard copy artefakte skenirajte ili fotkajte.
Digitalizirane materijale i vaše podatke pošaljite putem sljedećeg linka:

Dodaj u arhivu!

Za sve dodatne informacije, upite, pohvale ili „hejt mejl“ javite se na

arhiva@attack.hr.

Projekt Digitalna arhiva 20 godina Attacka realizira se uz podršku zaklade Kultura nova.
Poziv je otvoren do kraja vremena.

Pošaljite nam već danas jer sutra možda zaboravite!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content