Doomtown Records i AKC Attack! predstavljaju:
Poison Ruïn (Philadelphia, USA)
Poison Ruïn nastao je kao solo projekt vokala Mac Kennedya usred korone, ali se do kraja 2020. godine razvio u funkcionalni bend.
Muzički bend kombinira klasični anarcho-punk s dungeon synth, post punk i NWOBHM utjecajima, te intenzivno koristi mračne srednjovjekovne slike i lirske teme stopljene s anarho ikonografijom koje dovode do stvaranja specifičnog mračnog zvuka što osvaja i mami sumornim melodijama, tvrdom punk energijom i singalong tendencijom. Zamislite nešto poput punkerske lo-fi tjeskobe koju su izgradili The Wipers ili post-punkerski čemer jednih Joy Division u kombinaciji s Crass Records zvukom gdje se sve povremeno ispresijeca poletnim gitarama što prizivaju novi val britanskog heavy metala i ujedno pozivaju na pogo i šutku. Nespojivo postaje spojivo.
Ovaj koncert je promocija reizdanja prošlogodišnjeg singla “Not Today, Not Tomorrow” koji izlazi za domaći Doomtown Records, a paralelno i novog albuma “Harvest” koji izbacuje svima dobro poznat metal gigant Relapse Records.
Koridor (Zagreb)
Dragi prijatelji lokalnih šišmiša i čuvari zgrada sivih fasada nakon skoro godinu dana vraćaju se u prostorije kluba. Što ima novog kod njih? Trenutno dovršavaju svoj album prvijenac i pripremaju se za podužu ljetnu turneju s kolegama iz američke grupe Nag. Ako kome promaknulo, Koridor je relativno noviji bend na sceni poznatih lica iz Celetoidsa pojačan članom Eke Bube i bass dionicama koje su promarširale kroz skoro pa svaki bend plodne požeške scene.
Lone Adventurer (Karlovac)
Premijerni nastup dungeon synth atrakcije iza kojeg stoji poznato lice karlovačke undergound scene koje ste imali prilike gledati u bendovima poput Phezulu, Path of Cestoda i pod zadnje u Drown. Lone Adventurer ima već četiri kasetna izdanja na britanskom dungeon synth labelu Vicious Mockery i u planu mu je koješta u skoroj budućnosti, a ovim putem krši zakletvu ne sviranja uživo i bježi iz tamnice da bi nas izdeprimirao svojom vizijom dark ambient instrumentalije inspirirane srednjim vijekom, mačevima i magijom. Dakle, savršeno zagrijavanje za “srednjovjekovni” mračni anarho-punk stomp koji će nam servirati Poison Ruïn iz dalekih Sjedinjenih Američkih Država.
VRATA 20:30 / START 21:30 / UPAD 7 EUR
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content