28. od 18.00 i 29.04. od 12.00
RADIONICA VJ-INGA
MO DUGAVE, UL SVETOG MATEJA 93

Attackova hibridna zajednica poziva vas na prijavu za radionicu Vj-inga, koja će se odrđati 28 i 29.travnja u prostorima MO Dugave, Ul Sv. Mateja 93.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu ispunjavanjem upitnika na poveznici: OVDJE
Prijave se zaprimaju zaključno s 26.04. u 18.00 sati
Radionica je namijenjena uzrastu 10 – 17 godina

RADIONICA VJ-INGA
U radionici VJiranja polaznici/e će saznati kako kreirati i pokrenuti vizualni sadržaj koji je u simbiozi s glazbenim. Na radionici će se kreirati scenografija, odnosno projekcija za bilo koju vrstu glazbe.
VJ-iranje je zapravo pokretna grafika. Što god se zamisli, moguće je pretvoriti u ovu pokretnu grafiku (kolaži, fotografije, crteži, skenovi, 3d oblici itd…). Polaznici/e mogu donijeti gotove materijale ili ih izraditi na licu mjesta. U sljedećoj fazi grafike bi se kompjuterski obradile te pretvarale u slojeve (layere) koji će se koristiti za VJing. Na jednostavnim primjerima polaznici/e će se upoznati s mogućnosti programa koji se koristi za izradu projekcija i kako manipulirati layerima i loopovima. Nakon upoznavanja s procesom stvoriti će se zajednička projekcija u koju će sudionici/e dodavati svoje materijale. Zanima nas brza kolaboracija različitih (možda i teško spojivih!) autora/Ica u realnom vremenu.
Uzrast za radionicu 11 – 17 godina

____________________________________________

Ena Jurov (1988., Zadar) se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.

____________________________________________

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih, novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi. Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja.

Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Udrugom Cirkorama i Cirk pozor.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content