– Breakbeat / Nuskoolbreaks / Psy-Breaks / Glitch Hop / Electro /
Tech-Funk / Techno / Bass / Drum’n’Bass / Dub / Reggae / Dubstep / Trap /
Experimental / Forest / Fullon / Psygressive / Psy-Trance –

Nastupaju:

JNR HACKSAW [Addictech / SubAtomik / UK] / BROKEN EYE [Broken Robot / UK] / ASSIOMA [Looney  Moon / ITA] / ELECTRONIC GRIND [Uroboros / ITA] / SOLUBLE SOUNDS [Triple Drop / UK] /  MISSING SPACES [Triple Drop / UK] / LUNIK [Drumwise / SLO] / VRH [Architecture / Danger Chamber /  Kiša Metaka / HR]

+

Lokalna podrška:

KIRG [Pistolero] / ZMAYO [Pistolero] / VAL VASHAR [Zenon / Ministarstvo Psihodelije] / PILA [Ministarstvo  Psihodelije] / VRX [Digitron Soundsystem] / JAHSTICE SOUND [Bamwise / Pistolero  Recordings] / M.I.L.E.  [Groodanje] / JAN BECELE [Trip To Zion] / TEKITOKA [Dirty Beatz / LED] /   PELKS [MoDem] /AKIRA [Pistolero] / LINDARSKI [Pistolero] / SAPLEO [Volumen] / ONE WOMAN  ARMY IN DUB /JACK THE TRIPPER [Tripping Trolls / Trip To Zion] / MORPH [Hypnodelix] / REVOLVER TVRTKO [Hypnodelix] /WINPA [Hypnodelix] / MC CHAKKA [Golem / AKC Crew] / MC  JEWBOY [Bamwise / Digitron] / MARMELADA [Hyperdelica]

Video setup / VJing:

LITE MOTIF / ZIA / DONNIE / CUPUSKACTUS

@ATTACK

– Breakbeat / Electro / Glitch-Hop / Nuskoolbreaks / Psy-Breaks / Tech-Funk –

JNR HACKSAW

[Addictech / Subatomik / UK]

soundcloud

bandcamp

Jnr Hacksaw dolazi iz engleskog Bristola, jedne od svjetskih prijestolnica kreativnosti, i, prije svega, odlične glazbe. Na sceni je već 15-ak godina, počevši sa projektima kao što su Aether ili Moogman, te je u tom razdoblju konstantno isporučivao kvalitetnu mjuzu svim basoljupcima. Spaljena sintetika, prljave bas linije, kotrljajući brejk, psihodelično zvukovlje i masni groove, samo se neki od epiteta kojima se može opisati njegov zvuk. U novije vrijeme, njegova je produkcija eklektična glitch-hoppy-electro-breaks mješavina, te će na Pistoleru odraditi set u rasponu od 110 pa sve do 140 bpm-a. Produkciju uglavnom objavljuje na vlastitom Subatomik labelu ili na kultnom američkom Addictech-u, a njegove trake ili remiksevi mogu se još pronaći na etiketama kao što su Trigger, Digital Distortions, Psychic Deli, Zip Dog, Revolution Music, Adapted itd.

BROKEN EYE

[Broken Robot / UK]

soundcloud

facebook

Broken Eye
su engleski breakbeat duo koji vlastitu produkciju uglavnom objavljuju na matičnom Broken Robot Recordsu. Njihov je zvuk opasna, beskompromisna i uvrnuta psihodelično tehnoidna breaks mješavina i najperspektivnija su pojava na breakbeat sceni. Osim na Broken Robotu, objavljuju i na etiketama kao što su Warped, Elektroshok, YellowFinger, Rune, Psychoactive itd. Na Breakspollu 2013. dobili su nagradu kao “Breakthrough producer”. Na Pistolero dolaze drugi put.

SOLUBLE SOUNDS

[Triple Drop / UK]

soundcloud

soundcloud

Soluble Sounds
je velški psy-breaks producent, Jack Warwick, i relativno je novo ime na breakbeat sceni. Produkciju uglavnom objavljuje na Triple Drop Productions
labelu, a riječ je o super plesnoj i eklektičnoj mješavini raznih elektronskih stilova. Uglavnom je riječ o breakbeatu, a u svoje setove (i produkciju) ubacuje sporije i brže elektronske varijante, od dub-a i glitch-hopa, preko tech-funka, pa sve do brzog i energičnog psihodeličnog drum’n’bassa. Osim na Triple Drop Productions-u, mjuzu i remikseve objavljuje na etiketama kao što su Broken Records, VIM itd.

M.I.L.E.

[Groodanje / HR]

soundcloud

mixcloud

M.I.L.E.
ili u prijevodu Muzika Iskrena Leteća Energija DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Član je poznatog zagrebačkog multimedijalnog audio-vizualnog kolektiva DJ-a i VJ-a – Groodanje, stilski vrlo raznolik, a uspješno u cjelinu spaja razne glazbene stilove kao što su funk, breaks, downbeat, house, drum’n’bass, glitch-hop i slično.

ZMAYO

[Pistolero / HR]

soundcloud

pistolerorecordings

Zmayo
je već dugi niz godina na sceni. Kao dio Pistolero AV kolektiva, trudi se promovirati kvalitetnu glazbu, pogotovo breakbeat i njegove fuzije sa različitim stilovima. Njegovi se setovi uglavnom mogu opisati kao psy-tech-breaks. Povremeno vrti i eksplozivni dark/fullon/psytrance, te masivne psygressive/techno/tech-funk setove. Zajedno sa Vrxom (Digitron Soundsystem), domaćin je na Marmeladi, a u listopadu je pokrenuo i Pistolero Recordings, digitalni freestyle elektronski label, na kojem je zasada objavljen “Swordz EP”, zagrebačkog dub projekta Jahstice Sound.

KIRG

[Pistolero / HR]

official.fm

Kirg
je dugogodišnji Pistolero rezident i jedan od pionira nuskool/psy/breaks zvuka u HR. Vrtio je širom Hrvatske i regije, te dijelio pozornicu sa mnoštvom faca.Voli malo žešći zvuk, a njegovi su setovi pun pogodak za svakog plesača…

MORPH

[Hypnodelix / HR]

soundcloud

Morph
je novo ime na zagrebačkoj elektronskoj sceni. Član je Hypnodelix kolektiva, a uglavnom vrti prog-psy-tech-breaks kombinaciju, a nisu mu strani ni noćni fullon zvuk ili opušteni beatovi.

REVOLVER TVRTKO

[Hypnodelix / HR]

soundcloud

Revolver Tvrtko iz Hypnodelix kolektiva, rastao je uz techno zvuk. U određenom trenutku glazbenog odrastanja otkrio je breakbeat i pronašao se, u za njega idealnoj glazbenoj kombinaciji: tech-funku, kombinaciji techna, house-a, elektra i breakbeata.

VJ LITE MOTIF

facebook

LiteMotif
je živopisni video projekt grupe entuzijasta koji će vas odvesti u paralelnu stvarnost. Njihov rad je pun vizualnog eksperimentiranja i interakcija, mapiranja i video postavki koje sjajno nadopunjuju prostor te pretvaraju klubove i festivalske pozornice u jedino mjesto za tulumarenje na kojem želite biti. LiteMotif čine Bamwise VJ tim i Wild Bronco…

@GREY ROOM

-Forest / Fullon / Psygressive / Psy-Trance / Techno –

ASSIOMA

[Looney Moon / ITA]

soundcloud

facebook

Assioma
je talijanski psy-trance projekt započet 2007. godine. Njihov se stil može opisati kao hiperenergični i mračni fullon uz pulsirajuću baščinu i sveprisutnu groovodeličnu vožnju nadopunjenu sa hrpom hi-tek sintetske psihodelije. Trake uglavnom objavljuju na matičnom Looney Moon labelu ali i etiketama kao što su Psynon, Bom Shanka, Purple Hexagon itd.

ELECTRONIC GRIND

[Uroboros / ITA]

soundcloud

facebook

Electronic Grind
je ogledni primjer superkvalitetnog i mračnog progressive zvuka koji je u posljednjih nekoliko godina okupirao praktički sva psihodelična glazbena događanja. S razlogom. Riječ je u supersoničnoj, mračnoj i tehnoidnoj psygressive maščobici koja bez problema razmrda i najskeptičnijeg plesača. Produkciju uglavnom objavljuju na Uroboros Recordsu, a zalomi im se i suradnja sa brijačima kao što su Braindrop, Tijah, Lunecell, Dharma itd na etiketama kao što su Occulta ili Glitchy.Tonic.

VAL VASHAR

[Zenon / Ministarstvo Psihodelije / HR]

soundcloud

mixcloud

Val Vashar
je dugogodišnji rezident Ministarstva Psihodelije, te label DJ Zenon Recordsa. Iako voli razne trens stilove, te često odrađuje i chillout setove, uglavnom vrti minimal-prog varijante. Za Glitchy.Tonic Records je iskompilirao odličnu ” Perun” kompilaciju…

PILA

[Ministarstvo Psihodelije / HR]

soundcloud

mixcloud

Pila
kao trance dj prvi put nastupa na Seasplash festivalu 2007. godine na flooru Ministarstva Psihodelije, a u idućoj sezoni postaje resident DJ na Ministarstvima u Močvari. Od tada često svira na mnogo psy zbivanja u Zagrebu, a zvuk mijenja iz seta u set, ali uglavnom pušta psygressive ili nešto brže fullon stupalice.

PELKS

[MoDem / HR]

soundcloud

Pelks
aktivno sudjeluje na sceni već nekoliko godina. Vrti tehnički vrlo dotjerane setove i strastveno prati trendove na psihodeličnoj sceni. Njegovi se setovi mogu opisati kao high-tech-fullon-psytrance.

AKIRA

[Pistolero / HR]

mixcloud

Akira,
je prije nekoliko godina uglavnom vrtio breakbeat, a u posljednje se vrijeme specijalizirao za minimal/psy/prog arijante.

WINPA

[Hypnodelix / HR]

soundcloud

Winpa
je novo ime u dj vodama a djeluje u sklopu Hypnodelix kolektiva. Vrti mračnije varijante trensa, od dark/psygressive brija do fullon/forest vožnji.

JACK THE TRIPPER

[Tripping Trolls / Trip To Zion / HR]

soundcloud

Jack The Tripper
je uglavnom fokusiran na mračni ritam šumskog trensa uz povremene izlete u breakbeat ili dubstep. Osim DJ-anja, u slobodno vrijeme upražnjava i produkciju spomenute glazbe.

VJ CUPUSKACTUS

facebook

CupusKactus
ekipa se bavi organizacijom i promocijom mračnijih i bržih varijanti psihodeličnog zvuka. Njihov video ogranak bit  će zadužen za vizaulni identitet u Grey Roomu.

@CHAKKA’S ROOM

– Bass / Drum’n’Bass / Dub / Dubstep / Trap / Experimental / Reggae –

VRH

[Architecture / Danger Chamber / Kiša Metaka / HR]

soundcloud

soundcloud

VRH
, nekad poznat i kao Implant, splitska je drum’n’bass faca. Kao klinac sluša hardcore / metal varijante i nakon  nekoliko godina sviranja u underground bendovima, odlučuje se posvetiti elektronskoj glazbi. Ispočetka se zabavlja sa IDM / Dub / Trip-Hop projektima, ali ubrzo otkriva drum’n’bass kojem se u potpunosti posvetio i danas je njegova produkcija na vrhunskoj svjetskoj razini, a njegove stvari objavljuju na raznim kompilacijama etikete poput Temper D Recordings, Black Hoe, Mindtech ili Nightmare, dok je njegov izvrsni album prvijenac “The Blue  Scout” objavio respektabilni Wayside label, a na albumu su gostovali drum’n’bass brijači kao što su Treo, Recall,  Kr4y i Identity. U novije vrijeme produkciju objavljuje kao VRH, i riječ je o relativno atmosferičnijim pjesmama koje objavljuje na etiketama kao što su Architecture ili Danger Chamber. Najnovija mu je zanimacija biti DJ podrška Kiši Metaka, splitskoj hip-hop atrakciji.

LUNIK

[Drumwise / SLO]

soundcloud

drumwise.com

Lunik, član Drumwise ekipe/labela, jedna je od glavnih
pojava slovenske drum’n’bass scene koju već godinama čini živom i
raznolikom. Sa svojom Drumwise ekipom organizirao je gomilu drum’n’bass
partija na raznim ljubljanskim lokacijama, na kojima su, osim
konstantnog stvaranja
scene domaćim snagama, ugostili i mnoštvo drum’n’bass faca. Lunikovi
setovi variraju od skuliranih liquid vožnji pa sve do mračnih
drum’n’bass brijačina. Vrtio je sa hrpom prvoligaške DnB ekipe kao što
su Teebee, Audio, Phace, Makoto, John B, Ed Rush, Noisia
itd.

MISSING SPACES

[Triple Drop / UK]

soundcloud

soundcloud

Missing Spaces
je side projekt Jacka Warwicka orijentiran na space/bass/psychill/lounge zvuk.

VRX

[Digitron Soundsystem / HR]

soundcloud

Vrx
je jedan od osnivača Digitron Soundsystema, prvog
pravog Soundsystema u Hrvatskoj, namijenjenog dub/reggae glazbi. Osim
ideje dobrog
sounda, jedna od ideja Digitrona je i promicanje pozitivnih ideja te
informiranja ljudi da postoji i drugačiji pogled na svijet, te drugačiji
način života od onog “zadanog” televizijom i babylonskim načinom
konzumersko-bezidejnog “umiranja”. Dandelion Sound System, Weeding
Dub, Humble I, Webcam HI-FI, Jah Free, BR Stylers, Coptic Sound, OBF
Sound System i Roots Collective
samo su neki
od njihovih gostiju.

JAHSTICE SOUND

[Bamwise / Ital Jam / Pistolero Recordings / HR]

pistolerorecordings.bandcamp.com

Jahstice Sound
krenuo je s radom u ljeto 2005 godine, kada se zapravo sound i formirao
kao dj set + live vokali i perkusije. Dub dvojac Igor i Robi aka Lo
Peaks i Tape
Echo svima poznati kao mladi veterani i reggae sound fanatici koji
godinama nastupaju i organiziraju beskompromisne dubwise partije i
programe u raznim
gradskim klubovima i festivalima. Sudjelovanje u dodatnim školskim
aktivnostima kroz Digitron, Bamwise, Ital Jam
daje dodatnu pozadinu kroz solidno dub obrazovanje. Jahstice sound je
uvijek u istraživanju frekvencija, feedback loopova i najdubljih
riddima, uvijek
u «Version excursion», «Part2style» i «Come again selekta!». Surađivali
su sa sound systemima kao sto su Warrior Charge
(It),Wicked Dub Division (It), The Dubateers (UK) itd. U listopadu 2013.
objavljuju svoje prvo digitalno izdanje za Pistolero Recordings, Swordz EP.
Riječ je o beskompromisnom steppersu, u kojem produkciju obilježavaju
leteći sintovi i
cimbali, dok drum’n’bass osnova skupa s izdubbanim skankovima čini
poletnu kompoziciju koja se razvija u psihodeličnu digitalnu buku i opet
vraća na dub steppers osnovu uz dodatno iskorištavanje ambijenta
stvorenog svemirskim delayom fejziranih fragmenta glavnih melodija.

JAN BECELE

[Trip To Zion / HR]

facebook

Jan Becele
prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni veći dugi niz godina, i to
ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizator brojnih glazbenih
događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje dj-ati još u
srednjoj školi, tada usmjeren na hip-hop i reggae izričaj.
Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system,
fokusiran na reggae i dub produkciju; 2003. u Močvari pokreće klupski
program Groove Sanctuary, a 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu koje neumorno djeluje zadnjih 10ak godina.

TEKITOKA

[Dirty Beatz / LED / HR]

soundcloud

Osim što je Jedna je od najzaslužnijih za pokretanje hrvatske DnBKonferencije, Tekitoka vrti u sklopu Dirty Beatz Crewa,
najstarijeg DnB kolektiva u Hrvatskoj, te karlovačkog kolektiva LED. Zaljubljenik je u neopisivu energiju koja proizlazi iz
drum&bass glazbe, pa od nje očekujte setove nabijene ogromnom količinom istog. Stilovi koje preferira: neurofunk/techstep.

SAPLEO

[Volumen / HR]

soundcloud

Sapleo
je u kratko vrijeme postao sastavni dio scene s uvijek svježim DJ
setovima. Ljubitelj je mračnijeg, dubokog dubstepa i drum’n’bassa sa
istančanim smislom za fin i čist, a istodobno dubok i prljav zvuk.

LINDARSKI

[Pistolero]

official.fm

Lindarski
je Pistolero rezident i specijalist za dub i slične opuštene beatove. Njegova se selekcija proteže od francuskog i UK duba,
do povremenih ezgotičnih dubodeličnih uleta sa raznih strana svijeta.

ONE WOMAN ARMY IN DUB

One Woman Army In Dub
, naša zasigurno jedina istinske dub headica, svoju selekciju osvježava
i podebljava na dnevnoj bazi, uvijek iznenadi s nečim novim i
nečuvenim, ekskluzivnim i vrućim. Iznenađuju iz partija u parti sa
strictly roots’n’culture vibeom. Uvijek dolazi s brdom novih izdanja
striktno na vinilu…

VJ ZIA

[Echo Terrorists]

twitter

Zia
je VJ Echo Terrorista, audio-vizualnog projekta
inspiriranog eksperimentalnim elektronskim zvukom (u sferi idm-a,
noisea, dronea,
dubstepa, breakcorea…), kao i surrealizmom prizora. Kombinirajući
mračni zvuk sa psihodeličnim slikama Echo Terrorists u svojim nastupima
stvaraju posebnu sinestetsku atmosferu pomalo vanzemaljskog karaktera.

VJ DONNIE

[Hypermedia Team]

facebook

Donnie
je relativno novo VJ ime na sceni. Djeluje u sklopu Hipermedia tima i bavi se usavršavanjem na polju videa i novih medija.

Hosted by:

MC CHAKKA

[Zion Crew / Golem / AKC Crew]

youtube

MC Chakka
uvijek zakuha atmosferu i natjera sve prisutne na ples i smijeh.
Djeluje kao vokalna potpora mnogim live izvođačima dnb-a, duba, breaksa i
dubstepa. Surađuje sa somborskim Zion Crewom, sa Popayom brije u
hip-hop vodama, a roka i u projektu Golem. Redovno se pojavljuje na
mnogim
regionalnim festivalima, a surađivao je sa glazbenicima kao što su High Tone, OBF Sound, Jah Free itd

MC JEWBOY

[Bamwise / Digitron]

soundcloud

MC JewBoy
svoje vokalne egzibicije upražnjava kroz pjevanje u grupi Bamwise, ali i kao dio Digitron Soundsystema.

After party:

MARMELADA

facebook

Marmelada
je projekt sa bazom u Chakka’s Room-u. Pokrenuli su je Vrx (Digitron Soundsystem) i Zmayo
(Pistolero) zbog kroničnog
nedostatka vremena za preslušavanje ploča iz njihovih kolekcija. Osim
što bazično vrte dub/reggae (Vrx) i breakbeat/psy-breaks (Zmayo)
u Digitron Soundsystem i Pistolero projektima, na Marmeladi puštaju
živopisni koktel gomile glazbenih žanrova i stilova isključivo sa
vinila, u mogućim i nemogućim kombinacijama. Naglasak je na organskom
zvuku i zafrkanciji. Marmelada se kuša u mnogo okusa:

jazz / funk / rock / stoner / afrobeat / disco / big bands / swing /
blues / experimental / electro / punk / ska / acid / triphop / breaks /
folk / pop
/ trash / bigbeat / kraut / fusion / surf / drum’n’bass / dub / reggae
/ tribal / latin / easy listening / tech / garage / lounge / beat /
offbeat /
psychedelic / hyperdelic.

@ JAZZ ROOM

CHILLOUT ZONA
w/ Žamor / Filmovi / Kokteli / Fotelje

Od 21h, Ulaz minimalna donacija 30kn do 22h / 40kn do 23h / 50kn do ponoći / 60kn kasnije

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content