Subscena predstavlja:

Petra Najman & Svaig (HR): Vrana bez gnijezda
Filmski studio Medika, Pierottijeva 11
15. lipnja 2024 u 19:00

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva na prezentaciju rada u nastajanju “Vrana bez gnijezda” Petre Najman i Ivana Svaguše, 15. lipnja u 19h u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Predstava je rezultat desetodnevne rezidencije, a ulaz je slobodan!

“Vrana bez gnijezda” je interdisciplinarni projekt u nastajanju, koji u sebi sadrži suvremeni cirkus, likovne i literarne zanate te glazbu. Prvi dio projekta je intiman, dok je drugi dio javan. Na prezentaciji ovog rada u nastajanju publika će vidjeti javni dio projekta koji je bio osnova intimnom.

Vrana je autsajder, a nevidljivo je ono stvarno. Odbijajući, ona prihvaća vječnu refleksiju.

Svi/e zainteresirani također će biti u mogućnosti kupiti slikovnicu “Vrana bez gnijezda” u izdanju  Bučnih Stripova po cijeni od 15 €. Format slikovnice je 24×30 cm, a tih tridesetak stranica u boji i tvrdim koricama pokazat će vam… e pa, to vidite sami, ako stignete ugrabiti svoj primjerak ovog novo-raritetnog izdanja koje teži da poleti iznad krošnja.

Rad u nastajanju “Vrana bez gnijezda” podržan je od prijatelja iz udruge Cirkorama, udruge Kvart, Cirkus kolektiva, AKC Attack-a te knjižnice Marija Jurić Zagorka. Posebna zahvala ide Marini Cherry, mentorici pokreta.

Projekt je u 2023. godini  sufinanciran od Ministarstva kulture i medija RH, a u 2024. od Cirkuske rezidencijalne mreže te SubScene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride.

______________________
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu i civilno društvo, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content