MARAS (Makedonija)

facebook.com/MarasBand

Osnovani 2003. prvi su pagan black metal bend iz Makedonije. Tada su svirali mix sirovog black metala s ponešto ambijentalnih i elektronskih elemenata. Prvi album “Raskol” karakteriziraju i utjecaji makedonskog tradicionalnog zvuka.

Nakon singla “Souldryers, eyesuckers” slijedeće dvije godine rade na konačnom definiranju vlastitog zvuka. Što su postigli vidi se na novom materijalu kojeg najavljuje pjesma svih pjesama “Mienje na svetcite”.

Slušaj Maras @maras.bandcamp.com

AEON ARCANUM (Makedonija)

aeonarcanum.com

facebook.com/aeonarcanum

Progresivni melodic death metal.

Kad sam se prvi put nedavno susreo s ovim albumom, prvo što sam pomislio bilo je da pred sobom imam još jedno iskopirano metal izdanje. U kojem se ponovno šlajdra po već stotinu puta viđenim obrazcima. Međutim, odmah nakon prvog preslušavanja od iznenađenja umalo da se nisam nogom prekrižio! Naime, u ukupnih četrdeset minuta ovi makedonci su zaokružili utjecaje death, black, doom i post metala u jednu psihodelično brutalnu sesiju smrti, pred kojom se samo može skinuti kapa. Pored klasičnog metal instrumentarija, u ovom albumu je korištena i tambura, akustična gitara, synth te razni samplirani zvukovi. I skupa s kombiniranjem raznih metal pravaca su postigli jednu unikatnu i vrlo bogatu, hiper-jebenu zvučnu sliku, ispunjenu radikalnom melankolijom. Sedam zrelih i virtuoznih kompozicija, koje su, čini se poslagane po nekom konceptu u kojem se iz jedne skladbe prelazi tečno u drugu.” – Z.Marković @Terapija.net

Slušaj Aeon Arcanum @ soundcloud.com/aeonarcanum /sets

Aenom Arcanum su: Aleksandar Ivanov (vokal, gitara, akustična gitara, electronika, synth, tambura), Dragan Teodosiev (bubanj, perkusije), Darko Avramovski (bass).

+support

Od 21h, Koncert 21.30h, Ulaz minimalna donacija 20 Kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content