7. ožujka u 19.00 sati galerija Siva poziva Vas na otvaranje izložbe Gordana “GeneOne” Orešića ,akademskog slikara i graffiti writera.

Ciklus djela pod nazivom Small Poems, stvoren je kombinacijom emajla i ulja na mediapanu. Lirskom apstrakcijom, autor jasno dočarava poetičnost poteza koji  stapanjem obrisa naglašavaju ekspresiju. Isprepletenom igrom, boje i potezi daju dinamičnost i tvore okosnicu kompozicije slika. Apstraktnim espresionizmom autor jasno izražava turbulenciju svojih emocija, čija je jačina kroz ciklus promjenjiva. I na kraju ostaju mrlje, boja i potezi…

-GeneOne formalno likovno obrazovanje stječe na zagrebačkoj ALU. 1998. diplomirao je slikarstvo, dok je neformalnu likovnu edukaciju stekao  na zagrebačkim ulicama.

Graffiti writingom počeo se baviti 1985, a svoj vrlo intenzivan rad na urbanoj likovnoj sceni ostvaruje unutar graffiti grupe GSK od 1992.  Realizirao je radove u javnim prostorima od 1993. do danas u sklopu javnih i privatnih projekata vezanih uz urbanu kulturu. Autor je brojnih murala s područja aerosol umjetnosti, čistog style graffiti writinga,  klasičnog zidnog slikarstva i scenografije.

Za svoj rad je nenagrađivan i nekažnjavan.

Galerija Siva, projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack!, nalazi se u prostoru AKC Medika, Pierottijeva 11. Program je financijki realiziran uz pomoć Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

kontakt Ivan Mrkoci 0958138020

sivagalerija.tumblr.com/

www.attack.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!