Radionica stripa za djecu i mlade

Na radionici će svaki polaznik imati priliku nacrtati svoj kratki strip od nekoliko tabli. Ova radionica namijenjena je svim radoznalim kreativcima koji žele kombinirati crtež i riječ, te žele naučiti pretočiti vlastitu ideju u narativ pomoću stripa.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je ispuniti formular:
forms.gle/4vrMTv93Stt4DpX47

Radionica se održava u infoshop knjižnici Pippilotta u AKC Medika.

Agata Lučić rođena je 1995. godine u Delnicama. Studentica je diplomskog studija na Grafičkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Svjetlana Junakovića. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. 2018. u sklopu Erasmus studijskog boravka pohađa Royal Academy of Fine Arts u Antwerpenu. Za akademsku godinu 2014./2015. dobila je pohvalu dekana za uspješan rad. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja kao što su: 1. nagrada za vizualni identitet Hrvatskog športskog muzeja 2019., Rektorova nagrada za veliki timski znanstveni i umjetnički rad časopis Skica 2017./2018., posebna nagrada izdavačke kuće Dwie Siostry za ilustratorski projekt Moby Dick na natječaju A Well Designed Book u Katowicama 2018. Stripovi i ilustracije objavljeni su joj u časopisima Komikaze i Škola hodanja, časopisu Skica i Večernjem listu. U sklopu projekta Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja oslikala je zid u KBC REBRO 2019. Zajedno sa sestrom Apolonijom Lučić izradila je plakat za Vizkulturin projekt Plakatiranje i službeni plakat za Motovun film festival 2016. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.
* * *
O festivalu:
OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, a umjetnički ga oblikuju četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Apolonija Lučić.
Su-organizatori: Filip Tomasov i Nadine Labib.
Autor vizualnoga identiteta ovogodišnjeg festivala je Matija Pisačić!
OHOHO 2022. financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
attack.hr/ohoho-festival/
Vidimo se u AKC Medika, 29.09 – 02.10.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content