Udruga Hrvatski autorski strip predstavit će nova izdanja na OHOHO-u. Među njima je najnovija knjiga, strip-album ’24 satne priče’ Marka Dješke, nastao kao komplicija stripova nastalih od 2012.-2022. godina u sklopu maratona 24 satno crtanje stripova. Zatim, Janzin: umiranje i druge razonode, kompilacija kratkih stripova Jana Škrinjara do sada objavljivanih na internetu, a sada po prvi puta i u tisku! Treće izdanje je strip-album ‘Ljubav i cigarete’ Tihomira Matijevića, koji se sastoji od niza mikro-eseja s poetskom poveznicom. Uz sve tu je i dugi broj časopisa Strip-PREFIKS koji okuplja autore i autorice iz šire regije, a ove godine je osvojio i nagradu za najbolji časopis na međunarodnom festivalu animiranog filma i stripa Supertoon u Šibeniku..
Sa navedenim autorima, te urednikom Sašom Paprićem razgovarati će Darko Josipović.

* * *
O festivalu:
OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, u suradnji sa Komikazama, a umjetnički ga oblikuju četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Apolonija Lučić.
Su-organizatori: Filip Tomasov i Nadine Labib.
Autor vizualnoga identiteta ovogodišnjeg festivala je Matija Pisačić!
OHOHO 2022. financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
attack.hr/ohoho-festival/
Vidimo se u AKC Medika, 29.09 – 02.10.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content