FLIT je časopis odnosno strip-fanzin koji je počeo 1997. godine, a nastao na tragu one želje koju vjerojatno nose svi koji se bave stripom – kako bi izgledao „vlastiti“ časopis. Od tada pa do danas FLIT je opstao i nastavio izlaziti iako mu se forma mijenjala, od časopisa preko e-FLIT-a pa do fanzinske forme. Glavni i odgovorni urednik, Dušan Gačić, predstavit će novi izdanje FLITA koje je na Supertoonu u Šibeniku dobilo posebno priznanje u kategoriji fanzina.
S Dušanom će razgovarati Saša Paprić.
* * *
O festivalu:
OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, u suradnji sa Komikazama, a umjetnički ga oblikuju četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Apolonija Lučić.
Su-organizatori: Filip Tomasov i Nadine Labib.
Autor vizualnoga identiteta ovogodišnjeg festivala je Matija Pisačić!
OHOHO 2020. financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
attack.hr/ohoho-festival/
Vidimo se u AKC Medika, 29.09 – 02.10.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content