– OHOHO IZLOŽBA ‘SLAVENSKA MITOLOGIJA I FOLKLOR’ / otvorenje izložbe i festivala / 15.10. četvrtak / 19h // Galerija Siva / AKC Medika
Ovogodišnja OHOHO izložba u ruhu je teme Slavenskog folklora i mitologije i shodno tome izlagači/ce su:
(ilustracija)
Sanja Kolenko je ilustratorica i grafička dizajnerica rođena u Varaždinu. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu te se prvenstveno bavi ilustracijama za dječje slikovnice. Jedan od najvećih interesa, a i inspiracija, joj je slavenska mitologija čiji utjecaj se nazire u većini njenih radova. Od 2013. godine izlaže na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2020. godine je vlasnica obrta za ilustriranje.
Web: www.instagram.com/sanja_art.jpg/

Dean Hamer rođen 9. 11. 1996. u Zagrebu. Završio srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Puli i stekao zvanje grafičkog dizajnera. Student diplomskog studija Animirani film, na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Web: www.instagram.com/_jimbury/

Uz njih, na izložbi će te moći vidjeti i izložene table iz stripova pristiglih na natječaj za objavu u OHOHOzinu#2 također na spomenutu temu.
Među izlagačima u OHOHOzinu su Aleksandar Zograf, Jana Adamović, Midhat Kapetanović, Stipan Tadić, Matija Pisačić, Marko Dješka, Mihaela Erceg, Lea Kralj Jager i mnogi drugi.

Link na event: www.facebook.com/events/825320294711924

PROMOCIJA BAROKNOG ČOVJEKA 2 / 15.10. četvrtak / 17h // Mikro
Prva jest promocija Baroknog čovjeka Vinka Barića koji nam dolazi iz Solina!
Barokni Čovjek je neustrašivi borac protiv natprirodnog, znanstvenik, humanist, pijanac i razvratnik iz 18 tog stoljeća.
Ovim drugim albumom iz serijala Vinko Barić nam nadopisuje manje poznate epizode njegovog burnog života.
S njim će razgovarati Marko Dješka.

Vinko Barić rođen je u Splitu 1980.Diplomirao slikarstvo 2005 na UMAS Split, pored slikarstva bavi se ilustracijom i autorski m stripom.Od 2009 jedan od crtača serijala Lavanderman.Član je HULU i HZSU.
Link na event: www.facebook.com/events/349454219697160

PROMOCIJA OHOHO zina #2 / 17.10. subota/ 18h / Mikro //
Drage/i naši velika nam je čast pozvati vas na promociju drugog broja OHOHO zina!Tema pomoću koje smo ove godine okupili hrpu fantastičnih autora je slavenski folklor i mitologija.Tražili smo stripove inspirirane pričama naših starih, lokalnim legendama te zaboravljenim pjesmama i odgovor smo dobili u fantastičnim interpretacijama autora poput Midhada Kapetanovića, Stipana Tadića, Korine Hunjak, Aleksandara Zografa, Yane Adamović, Marijana Crtalića, Petra Panka, Mirte Brkulj, Lucije Buzančić, Mihaela Bađuna te Jerneka Slaka.Dođite, pokupite svoju kopiju zina i poslušajte razgovor ugodni sa Mihaelom Erceg, Ivanom Geček, Deanom Hamerom i Lucijom Mitar. Pitanja postavlja Darko Josipović.Uz promociju u Mikru možete posjetiti izložbu u Galeriji Siva gdje su izložene probrane table iz samog zina te vas pozivamo da obrstite i mali buvljak.Podržite lokalnu scenu i dođite u Mikro u subotu 17.10. u 19:00 sati.

Govornici:
Lea Kralj Jager (rođ. 1985.) hrvatski je strip autor i animator. Diplomirala je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, na odjelu za animirani film i nove medije. U svom se radu najčešće bavi društveno angažiranim temama i “slice of life” pričama. Objavljivana je i izlagana, što lokalno, što vani. Živi i radi u Zagrebu sa partnerom i uvjerljivom imitacijom psa.
Web: smallfox.net

Marko Dješka, rođen je 1983. u Osijeku. Studirao animirani film pri ALU, Zagreb. Autor je tri kratka, festivalski uspješna filma. 2012. na Salonu stripa u Vinkovcima biva nagrađen kao najbolji mladi autor. 2013. objavio je strip-alum ‘Posljednji fan’ te kratke stripove u magazinima i fanzinima: Komikaze (HR), Endem(HR), Heavy Metal (SAD), Gorgonzola (FR), Freakshow comix (FR), itd. Suosnivač je studija Adriatic Animation, u Zagrebu.
Web: www.instagram.com/markodjeska/

Ivana Geček je rođena 1996. godine u Varaždinu. Nakon završene gimnazije upisuje Primijenjenu grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Trenutno je na diplomskom studiju Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna. Primarni fokus njezinog rada su ilustracija i strip.
Web: www.instagram.com/ivana_gecek/

Dean Hamer, rođen 9. 11. 1996. u Zagrebu. Završio srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Puli i stekao zvanje grafičkog dizajnera. Student diplomskog studija Animirani film, na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Web: www.instagram.com/_jimbury/

Mihaela Erceg je rođena na (gle čuda), Svjetski dan animacije 28.10.1997. Tim slijedom je i završila na studiju Animiranog filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Crta autobiografske stripove i printa ih sama doma u sobi u kojoj sjedi i gleda Seinfelda po tristoti put
Web: www.facebook.com/Artistotel/

Lucija (Šišmiš) Mitar rođena je 93. u Zagrebu. Živi na relaciji Osijek – Kutina. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu 2012. godine, smjer grafika. Magistrirala edukaciju likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku 2018. godine. Izlagala je na više zajedničkih izložbi po Hrvatskoj. Oslikala je razne murale u Osijeku. Dizajnira, oslikava i otiskuje imaginacijske motive na razne odjevne predmete pod DIY brendom “Šišmiš”.
Web: Šišmiš www.instagram.com/xsismis/

Link na promociju: www.facebook.com/events/349454219697160

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content