Moćni Iblis sletio je sa snježne planine i upuhao dašak stoljetnih rifova u neizvjesnost teškoj kao i mit o boljem sutra…

OFF PROGRAM VI: MUKA, OMEGA SUN, LEFT TO STARVE
15.12.2017. / 20 h
30 kn
Attack, Zagreb

▼ MUKA ▼
black/death/doom dissonance, Zagreb
muka.bandcamp.com

▼ OMEGA SUN▼
fuzz stoner rock, Kopar
omegasun.bandcamp.com

▼LEFT TO STARVE ▼
sludge core, Karlovac
lefttostarve.bandcamp.com

Autonomni Kulturni Centar „Attack“ i Offcycles kolektiv zatvaraju ovogodišnji ciklus Off Programa..

Unatoč sve nižim temperaturama i prirodnoj potrebi da ne izlazimo iz pećina, Iblis je ponovno uporan u naumu da udari uzavreli nemir u same temelje kluba „Attack“.

Prizvao je ovaj put jednu sasvim drugu priču, mučnu i tešku kao i svijet oko nas. Priča je to o muci shvaćanja, osjećanja i proživljavanja svih ovozemaljskih užasa nastalih ljudskim jadom.

Uvod u večer stvorit će slovenski OMEGA SUN svojim sporim partiturama i mizantropskim rifovima, taman da postave uvjete za svirku koja počinje u 20h. Bridit će zidovi, rezonirat će tijela i biti taman spremna ući u dubine vlastitog rezona.

Left to Starve iliti ostavljeni gladne duše, u vrijeme živih mrtvaca što hodaju cestom. Ovi karlovački mladići na studiju u Zagrebu ovoga puta sviraju poseban usporen set. Iako ne bježe od sludge utjecaja, sada po po prvi puta idu do kraja ne bi li produbili same temelje kluba i stvorili put posjetiteljima na ono što ih slijedi…

Stoka! Sveta stoka neumorno gazi preko svega ne znajući da besmrtnost zvuka jača je no ikad! Taj zvuk koji probija svaku laž krije se od tupih pogleda vješto i rijetko izlazi na svijetlo dana, ali zato u mraku svog podzemlja vidi jasno frekvenciju kojom uništava svaku obmanu.

Taj zvuk stvara se u Zagrebu od 2013. i zove se Muka.

MUKA je tu da raspiri u vama ljudskost, stremljenje k slobodi, odbacivanje lažnog postojanja, lažnih idola i lažnih ličnosti. Kroz estetiku ekstremnih glazbenih pravaca koji se sjedinjuju u posebnoj atmosferi MUKA stvara glazbu koju je nepotrebno svrstavati u žanrovske okvire, kao što je bespotrebno promatrati život kroz prizmu zastarjelih dogmi i ispraznog morala.

Iblisove oči fokusirane su na sam rub planine preko kojeg odjekuje njegov krik. On mora dalje. Mi mu se ne usuđujemo reći ne.

Kao što nam je i samima poznato, suptilnosti ostavljamo pred vratima Attacka, a unutra slavimo težak riff i opake frekvencije.

▲ Ulaz: 20.00 h ▲
▲ Omega Sun 20:30 – 21:15 ▲
▲ Left To Starve 21:30 – 22:00 ▲
▲ Muka 22:15 – 23:00 ▲
▲ Kraj: 0.00 ▲

Ulaznice po cijeni od 30.00 kn će se moći kupiti na ulazu u klub.

Koncert organizira:
Offcycles kolektiv // offcycles.org

Artwork by: Aboggajebo, KoshmarStudios

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content