ČET – 12.5.  

Moćni Iblis harlauče preko planine, crnu šumu čisti dahom stoljetnih rifova dok korača u neizvjesnost stopama teškim kao mit o boljem sutra…

Dame i gospodo, dobrodošli u Off program kolektiva Offcycles i AKC Attacka! Za početak vrhunski doom i još bolji stoner!

▲ OFF PROGRAM: MONOLORD EUROPEAN TOUR 2016 ▲

12.05.2016 (četvrtak), 20.00h

40/55 kn

Attack, Zagreb

Monolord

psychedelic doom, Švedska

We Hunt Buffalo

(fuzz rock, U$A)

Moř

instrumental stoner rock, Zagreb

Negative Slug

doom sludge noise, Zagreb

Off Program je jednak kao i svaki drugi program, no svakako ne onaj o kojem se zapitate što to uistinu jest, jer isti se zbiva već pet godina unazad, ali nikako unaprijed. Međutim, ono što je pogon nevjerojatnoće isporučio, zaustavilo nas je sve na moment i natjeralo da entropija uzdigne obrve i kaže: “Monolord !!!”

Sila ampova i decibela stiže na pozornicu Attack-a, a na Vama je samo da čujete iskonski krik izražen kroz frekvencije koje diraju direktno u utrobu.

Program Offcycles.org nakon skoro pet godina izražavanja stigao je do točke zvučnih izvedbi, nakon pisane riječi i držanja sajta Offcycles na životu te tjeranja samih sebe da na bilo koji način budemo aktivni i kreativni.

Kada su se konstelacije neizvjesnosti posložile onako kako smo cijelo vrijeme priželjkivali, stvorilo se plodno tlo i u blatu sakrivenih težnji odrastao je Off Program.

Početak nam je odredio švedsku doomovachu MONOLORD. Bend u tri godine postojanja izdaje za Easy rider Records, label kojeg krase Saint Vitus i Windhand. Ovaj moćni trojac je već stari član DesertFest-a i dijelio je svoje opskurne zapise sa legendama poput Crowbar-a, Windhand-a, Kongh-a, Electric Moon-a… Popis je podugačak.

Ekipa je na svojem proputovanju Europom i stižu nam sa kanadskim WE HUNT BUFFALO, još jednim trojcem u usponu na svjetskoj psych sceni kojima je ova turneja prvo ukazanje na starom kontinentu! I gle čuda, Zagreb je jedna od rijetkih postaja nadiruće sile fuzzom induciranog rock ‘n’ stonera!

Večer nikako ne bi bila potpuna bez dugo očekivanih zagrebačkih psihijatara, gospode MOř. Ovaj zagrebački trojac iza sebe ima jedan, ali vrlo zanimljiv album znakovitog naziva Goodbye Standards. Izdali su ga sami, a isti je prepun tvrde žestine, začinjene inspiriranim i razigranim gitarskim solažama i neposustajućom bubnjarskom artiljerijom.

Za kraj NEGATIVE SLUG ,koji će ovu večer obogatiti svojim novim EP izdanjem Live Exorcism. Sva težina zagrebačkog podzemlja izlazi na vidjelo kroz vrlo bučan i spor sludge doom koji se ori Pierottijevom 11, u četvrtak 12.5.!

Kao što nam je i samima poznato, suptilnosti ostavljamo pred vratima Attacka, a unutra slavimo težak riff i niske frekvencije.

▲ Ulaz: 20.00 h ▲

▲ Negative Slug 21.00 – 21.30 ▲

▲ Moř 21.45 – 22.15 ▲

▲ We Hunt Buffalo 22.30 – 23.15 ▲

▲ Monolord 23.30 – 0.30 ▲

▲ Kraj: 01.00 ▲

Ulaznice po cijeni od 40.00 kn će se moći kupiti od 4.4.2016. u pretprodaji na poznatim mjestima: dirty old EMPIRE * shop – label – festival – merchandise – booking i knjižara Rockmark.

Na dan koncerta ulaz će iznositi 55.00 kn.

Koncert organizira:

Offcycles kolektiv // offcycles.org

Artwork by: Aboggajebo

Medijski podržali:

Perun.hr

Subsite Hr

terapija.net

Metal Jacket Magazine

Sound Report

SoundGuardian Portal

Radio Student

Subsite Hr

www.facebook.com/events/176164382771867/249328978788740/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!