NOĆ CIRKUSA #4
Zagreb
11.12.13. studenog 2022.

Četvrto izdanje Noći cirkusa donosi temu »Tijelo i krik«. U fokusu je cirkusko tijelo u njegovoj biti. Krik je i dah i poruka. Krik oslobođenja, bijesa, radosti, sreće, krik iz srca… Cirkus u tijelu koje viče, opisuje, prepisuje…
Noć cirkusa dolazi kao manifest. Vapaj za izlazak iz konsenzusa. Želja da se potvrdi da zlo sadašnjice odjekuje u tijelima jednako kao što to čine i riječi.
144 kulturne ustanove udružuju snage u ovom 4. izdanju, kako bi predstavile 214 događanja diljem Europe.
Noć Cirkusa (La Nuit du Cirque) međunarodni je događaj u organizaciji Territoires de Cirque uz potporu Ministarstva kulture Francuske i podršku Francuskog instituta, Circostrade, circusnexta, BUZZ-a (Njemačka) i ProCirquea (Švicarska).
Noć Cirkusa u Zagrebu organizira Cirkorama, kao članica Circostrada Networka i circusnext platforme, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba, a u suradnji sa Domom nezavisne kulture Pogon, Gradskom knjižnicom Marije Jurić Zagorke, Autonomnim kulturnim centrom Attack! i Kućnim kolektivom u Klanjcu.
Ovogodišnja Noć cirkusa u Hrvatskoj odvija se u sklopu aktivnosti Nacionalne cirkuske platforme.
12.11.2022. subota
AKC ATTACK! – MEDIKA
INFOSHOP I UNUTARNJE DVORIŠTE
Zagreb
19:00
KINO CIRKUS
FAKIRS
Redatelj: Xavi Domènech
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 50 minuta
“Fakiri” je dokumentarac koji otkriva svijet fakira u Španjolskoj. Portret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti nekolicine privilegiranih koji su doživjeli ostvarenje svojih dječjih snova: da mogu živjeti kao fakiri. Spektakl u kojem kontrola tijela i uma omogućuje fakirima da rade nezamislive stvari.
Film “Fakiri” bavi se umijećem samokontrole i samoizazivanja, koje će postojati zauvijek.
Trailer možete pogledati na ovoj poveznici: www.alexperezdp.com/portfolio/fakirs-trailer
20:00
RADIONICA
Gutanje i bljuvanje vatre
Radionicu vode: Ivo Frangeš i Nikola Mijatović
Ova ekstremna cirkuska tehnika potiče iz davnina, još od vremena kada je čovijek prvi put ukrotio vatru. Gutanje i bljuvanje vatre spada u fakirizam, pa je nekako i logično da se radionica održi nakon filma koji nosi naziv Fakirs.
Prijave za radionicu nisu potrebne, rekvizite i potrošni materijal osigurati će organizatori radionice.
Ulaz na sva dešavanja u sklopu manifestacije Noć cirkusa je slobodan.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content