Trip to Zion & Lar-PLUR-Lar predstavljaju:
OUTLOOK FESTIVAL ( 11- 13. rujna, 2009., Pag, Novalja) WARM UP PARTY :

21 sat/ Upad: 30 kn

Nakon što smo se oporavili od ljetnih radosti, već smo vam pripremili prvu pravu jesensku zabavu u gradu Zagrebu! Kao zagrijavanje za ovogodišnji Outlook, festival koji nosi titulu najboljeg i najvećeg dubstep festivala na svijetu, pripremili smo Vam dub/ reggae poslasticu u obliku MUNGO’S HI FI sound systema kojeg premijerno dovodimo iz Škotske. Ne propustite otvorenje sezone sa stilom

 

MUNGOS’ Hi Fi (UK)

www.mungoshifi.net
www.myspace.com/mungoshifi

Mungo’s Hi Fi je škotski broj jedan u soundsystem kulturi od 2001. godine i produkcijski tim po pitanju reggae glazbe. Njihov debi album “Mungo’s Hi Fi meets Brother Culture” izdan je na legendarnoj DubHead etiketi, te je doživio svoju promociju preko najvećih soundsystema poput onih Jah Shake i Iration Steppasa. S tog albuma skinuta su dva singla, “Wickedness” i “Ing”, od kojih je potonji doživio masovni airplay i izvan reggae svijeta, te ekskluzivno reizdanje na legendarnoj londonskoj etiketi Ninja Tune čiji ju je DJ i producent Mr. Scruff uvrstio u 10 najboljih ploča svih vremena, a prihvatio ih je i John Peel.

Njihov album “Mungos Hi Fi – Sound System Champions” nudi široku lepezu glazbenih stilova od ska, rocksteadya, rootsa, steppersa, rub a duba pa sve do digital rootsa i dancehalla.

Unazad nekoliko godina iza sebe imaju preko 1000 nastupa, a s time su istinski zaradili titulu ‘selektora veterana’, a uz Brother Culturea, surađivali su sa velikanima poput Earl 16, Ranking Joea, Warrior Queen i mnogim drugima. Njihova vinyl i digitalna izdanja prodaju se u velikim nakladama u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Novom Zelandu i Poljskoj,

Sa svakim svojim nastupom, Mungo’s HI FI pomiče granice reggae glazbe unaprijed…

JAH BILLAH (Zg)

www.myspace.com/jahbillah
www.reggaedubwise.com/Jah_Billah

Jah Billah je digitalni dub producent koji objavljuje prve mikseve online 2007. kao član originalne Versionist internacionalne ekipe. Surađujući sa malim i velikim reggae imenima širom planete prelazi granice Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Danske, Finske, Poljske, Rusije, Kine, SAD, UK… Svaki dub je virtualni „meeting“ u kojem je Jah Billah dosad susreo producente kao što su Ackboo, Alien Pimp, The Dubsmith Hi Fi, Manudub Soundsystem, Bandulu Dub, Baga Soundsystem,… te vokaliste Doktah, Sista Caro i dub poet Haji Mike. Pojavljuje se na kompilacijama Step 4 (2007.) ODG, Worldwide Dub Meeting #1 (2007.) ODF, te objavljuje album za Dubroom.org nazvan Ambassador of DUB Galactic Nations (2008.). Nastupa u lokalnim ZG klubovima te na Seasplashu festivalu i International DUB Congress (Njemačka). U 2009. Jah Billah je čvrsto usidren u luci Reggaedubwise.com gdje možete naći preko 30 pjesama dostupnih za download. Najrecentnije izdanje je gostovanje sa dva remixa na Gnashism- Tubby Wobble EP.

 

DIGITRON SOUND SYSTEM (Zg)
www.myspace.com/digitronsoundsystem

Digitron sound system osnovan 2007 u Zagrebu od strane Jahstice sounda & Vrxa (Radikal Dub Kolektiv). Ideja koja ih je vodila je da napokon netko u Hrvatskoj napravi pravi sound system namjenjen dub/reggae glazbi. Osim ideje dobrog sounda, jedna od imisli vodilja je i promicanje pozitivnih ideja i informiranja ljudi da postoji i drugačiji pogled na svijet, te drugačiji način života od onog “zadanog” televizijom i babylonskim načinom kozumersko-bezidejnog “umiranja” . Digitron Soundsystem je bio domaćin Dubsplash stagea na ovogodišnjeg Seasplash festivalu.

+ Trip to Zion & Lar-PLUR-Lar summer edition DJ session

www.myspace.com/triptozion
www.myspace.com/larplurlar

+ RASTA KINO / od 21 sat

+ Trip To Zion video

Medijski pokrivaju:

Terapija.net www.terapija.net

Soundguardian www.soundguardian.com

Transmeet TV www.transmeet.tv

Support:

Udruga ‘Reggae’ www.reggae.hr

Outlook Festival (Pag, Novalja, 11.-13. rujan, 2009.) www.outlook.com

Kingston cd & vinly shop, Radićeva 3, Zagreb www.kingston.hr

Seasplash festival www.seasplash.net

Udruga ‘Attack’ www.attack.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content