„Sun is shining, weather is sweat, yeah!” – kažu stihovi legendarnog Boba Marleya koje ćemo iskoristiti kao misao vodilju za predstojeću klupsku sezonu.

Za start bez stresa i opušteno punjenje baterija pozvali smo u goste drage nam RootsInSession Sounds! Uhodana mašinerija zabave koju ne treba dodatno predstavljati, a ako kojim slučajem i niste čuli za njih, sve detalje i informacije o njima možete pročitati niže. Oprez! Za one koji gradivo ne savladaju iz prve, neće biti popravnog.

MOVE present

29.08.09 @ AKC MEDIKA

RootsInSession Sounds (RDYO DJs / SLO)
roots / dancehall / reggae / drum&bass / dub

Chatko & MC Chakka
drum&bass / jungle

DJane Jahlove
roots / reggae / dancehall

VJ NevGoo
visual support

start: 23h
end: 04h
price: 30kn

RootsInSession Sounds live preformance obuhvaća sve Reggae stilove s elementima Hip Hop-a, Jungle-a i Drum&Bass-a.

2000. godine ekipa glazbenih urednika radijske emisije RADYOYO, koja je uz Breakbeat započela emitirati i ostale srodne žanrove (Drum&Bass, Hip Hop, R&B, Soul, Funk, Nu Jazz, Down Tempo, Reggae i Dancehall); osnovala je RootsInSession Sounds.

Selektori Pier, FU, Mahownee i Shine, emisiju srijedom posvetili su svim Reagge stilovima i nazvali ju RootsInSession. Dugogodišnji uspjeh radijske emisije zahvaljuju inspiraciji koju nalaze u tradicionalnim posjetima Rototom Sunsplash Festivalu u Italiji.

Nakon što je radijska emisija prestala sa emitiranjem, potreba za zvukom RootsInSession-a nije jenjavala, pa je prvi promo mix Kus Kus rasprodan u samo par mjeseci. Od tada svake godine izdaju jedan promo mix koji publika s nestrpljenjem išćekuje. Ovogodišnji mix nazvan Shishmish obuhvaća gostovanja mnogih poznatih reppera i MC-a poput: Ede Maajke, Frenkie-a, MC Popay-a…

S vremenom RootsInSession su prestali biti samo glazba i postali pokret koji pokušava širiti pozitivne vibracije, razmišljanja i filozofije, baš kako to biva u Reggae kulturi.

www.myspace.com/rootsinsession

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content