-> Četvrtak 7.4. od 20h! <-

Večer psihodelije u Attacku!

Seriju odličnih psihodeličnih koncerata otvaramo s liverpulskim psych/krautrock herojima MUGSTAR koji će u Attacku premijerno hrvatskoj publici predstaviti svoj najnoviji studijski uradak ”Magnetic Seasons” izdan za Rock Action Records, label iza kojeg stoji legendarniMogwai.

MUGSTAR su osnovani sada već daleke 2003. i iza sebe imaju hrpu singlova, EP-ijeva i LP-ijeva, a definitvno vrijedi izdvojiti prošlogodišnji album ”Start From Zero” koji je plod suradnje s Damom Suzukijem, član krautrock očeva CAN!

Njihov prvi singl ”Spotlight Over Memphis” zapeo je za uho i legendarnom Johnu Peelu. A vjerujemo da će i stvari s novog albuma ”Magnetic Season” naći put do naše publike jer su njime Mugstar zarobili gomilu emocija provučenih kroz instrumentalne naslage koje svojim trajanjem i složenošću pečetiraju ovaj album kao njihov vrhunac. Vrhunac gdje se čuju mnogi utjecaji, od njemačkog krautrocka do Hawkwinda.

”Today is the wrong shape”: bit.ly/21FYC2p

www.mugstar.com/

Daliborovo Granje su post-rock/psych petorka iz Čakovca apsolutno vrijedna pažnje. Njihova instrumentalna psihodelija u post-rock ruhu nezasluženo je prošle godine prošla ispod radara mnogih recenzenata. Osim naravno Horvijevog (terapija.net) koji budno prati izdanja Franjićevog labela Slušaj Najglasnije – Listen Loudest gdje je i izdan istoimeni prvijenac ovih anonimnih Međimuraca.

Anonimnost u njihovom slučaju ne povlači neusviranost ili amaterizam. Naprotiv, Daliborovo Granje obara s nogu sviračkim umijećem i aranžmanima. A cijeli album je snimljen u jednoj čakovečkoj garaži. Bez vokala. Samo instrumental. S etno/world music prizvucima.

Bend je ovo koji se dokazao već prvim izdanjem. A ovaj koncert je prilika da ih po prvi put vidite u Zagrebu. Zapamtite ovo ime!

”Ćiškapu”: bit.ly/1pHj7jZ

BC: bit.ly/1RhSpar

terapija.net -> bit.ly/1XKNcte

www.facebook.com/events/780449872085295/
Informacije o kartama uskoro!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content